L'amo de la finca on va caure Julen assegura haver tapat el pou amb formigó

La seva declaració contradiu la del pouater, que declara haver tapat ell el pou amb una pedra de quinze quilos

El pouater i l'amor de la finca es contradiuen en explicar qui va tapar el pou | CatalunyaDiari.cat

La investigació de la Guàrdia Civil sobre el cas de Julen i les circumstàncies en les quals el menor va caure al pou de Totalán, segueix en peu. El Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga ja en té els primers informes, segons explica 'España Diario', i per ara no es dibuixen més que contradiccions entre les declaracions de l'amo de la finca i el pouater.Tots dos asseguren haver tapat el pou. 

El diari 'Sur' explica que l'amo de la finca ha assegurat davant la Guàrdia Civil que ell havia col·locat dos blocs de formigó sobre el pou, després que el pouater deixés el forat al descobert: «Es va emportar la maquinària i va deixar el pou sense tapar», afirmava en declaracions a Antena 3. El pouater, per la seva banda, ho nega i afirma que va ser ell qui va tapar el pou amb una pedra de quinze quilos. 

  • També pots llegir: La mare de Julen relata com va viure la caiguda del petit al pou

El propietari del terreny és precisament parella de la cosina del pare de Julen i insisteix que va escoltar la seva dona i el pare del petit cridant perquè «havien vist caure Julen pel forat». Quan va acostar-s'hi, va veure com els dos blocs de formigó amb els que presumptament hauria tapat el pou, s'havien desplaçat

El pare de Julen assegura que el pou estava tapat

La versió de l'amo de la finca coincideix amb la de José, pare de Julen, que ha declarat que al costat del pou hi havia dos 'cantillos', referint-se als dos blocs de formigó, però separats, deixant al mig el forat descobert. Afegeix també que l'amo els havia informat sobre l'existència del pou i els havia dit que estava tapat.

El pare de Julen confirma la versió del seu familiar i amo de la finca | Cedida

Hi ha un altre testimoni, concretament la persona que va treballar amb una excavadora a la zona del pou, que en confirma també la mateixa versió dels blocs de formigó que hauria col·locat l'amo del terreny, tot i que amb un altre desenllaç. Segons explica, el 5 de gener va començar a construir un mur i el pou va quedar al descobert de nou. Després però, va veure com el tapava amb «unes pedres que va moure amb el peu»

  • També et pot interessar: Critiques per la cobertura «groguista» del rescat de Julen

Encreuat d'acusacions

Un altre dels factors que la investigació analitza és la responsabilitat sobre la il·legalitat del pou on va caure el petit. I les contradiccions tornen a protagonitzar les declaracions. L'amor de la finca acusa el pouater de tota culpa: «No vaig demanar llicència pel pou perquè vaig encarregar-li l'obra a Antonio pensant que era un especialista: no sé quina documentació necessitava, és una cosa que mai he fet», declara. 

Antonio Sánchez, en canvi, acusa el familiar dels pares de Julen: «David em va dir que tenia tota la documentació per fer el pou; no me la va ensenyar, però vaig confiar en ell perquè a la mateixa parcel·la ja hi havia un altre pou fet».


Comentaris

envia el comentari