Amputen la cama d'un nadó per un error mèdic a Castelló

Els sanitaris també li van administrar un medicament caducat

Els metges van cometre un seguit d'errors mèdics | CatalunyaDiari

Un nadó acaba amb una cama amputada fins al genoll i més d'un 80% de discapacitat després que se li administrés un medicament caducat des de feia un mes a l'Hospital General de Castelló. És per això que la Fiscal Superior de València, María Teresa Gisbert, ha rebut una sol·licitud per part del Defensor del Pacient perquè s'investigui el cas.

A l'escrit que s'ha presentat, es considera que l'actuació del personal mèdic va ser un greu error que ha de comportar una investigació exhaustiva per tal de «depurar les responsabilitats penals que comportin aquest penós cas». Per a fer-ho utilitzen l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal que «obliga a aquell que pel seu càrrec, professió o ofici tinguin coneixement d'algun delicte públic a denunciar-lo de forma immediata al Jutge o al Fiscal». També adjunten un document on els pares relaten la situació viscuda. 

El nadó va néixer prematur però «va néixer bé»

Tot va començar quan la mare va notar que al cap de 23 setmanes d'embaràs alguna cosa no anava bé perquè perdia líquid amniòtic i va ingressar a l'Hospital General de Castelló on una setmana després, la pediatra al capdavant de l'UCI de nounats li va comunicar que si treien al nadó «l'hospital no faria res per lluitar per la seva vida perquè seria massa prematur».

La carta relata que la mare va ser ingressada d'urgència, a la setmana 25 de gestació, perquè havia perdut el líquid amniòtic. Els metges van haver de realitzar-li una cesària i el nadó va néixer pesant només 880 grams tot i que els sanitaris van assegurar que «era prematur però ha nascut bé».

Doctor
Els pares asseguren que els sanitaris no van seguir el protocol de neteja sanitària | CatalunyaDiari

 

El nadó va començar a trobar-se malament gairebé un mes després d'estar a la incubadora «van estar dos dies punxant-li els femorals buscant una via central. Quan vam poder entrar el meu fill tenia la cama amb hematomes» expliquen els pares a la carta on indiquen que la cap de pediatria els va dir que ho havien fet malament, «ens hem equivocat».

Tot un seguit de negligències mèdiques

A causa d'aquest error mèdic, la cama del nadó va anar adquirint uns tons morats que van causar que el cirurgià vascular prengués una decisió: «Primer ens van dir que potser li amputaria la punta dels dits, després ens van confirmar que l'amputació abastaria uns deu centímetres per sota del genoll».

Els pares expliquen que el problema a la cama va ser causat per un error que els metges van cometre mentre buscaven una artèria «van perforar una vena i aquesta es va tancar tot tallant el rec sanguini a la cama dreta».

D'altra banda, a l'escrit, els pares asseguren que van veure com el personal mèdic de l'hospital li realitzava diverses cures i tractaments al seu fill sense tenir en compte les mesures sanitàries estipulades en el protocol mèdic, ja que van veure com els infermers duen a terme totes aquestes accions sense desinfectar-se prèviament les mans. També li van administrar al menor «ventolí caducat»


Comentaris

envia el comentari