Ana Julia Quezada va assassinar Gabriel Cruz de manera «freda i meditada»

Segons la Fiscalia, l’acusada havia preparat un pla preconcebut amb anterioritat per acabar amb la vida del petit Gabriel

Ana Julia
Segons la Fiscalia, va actuar de manera «freda, predeterminada i reflexiva» | RTVE

Recentment s’han fet públic l’escrit d’acusació dels advocats dels pares de Gabriel Cruz, Ángel Cruz i Patricia Ramírez, contra Ana Julia Quezada, la llavors parella del pare de la víctima. L’acusació descriu l’assassinat del petit Gabriel com d’una «fredor esgarrifosa». Segons la Fiscalia, Ana Julia, acusada d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, va actuar de manera «premeditada, freda i reflexiva», és per això que demanen per l’acusada presó permanent revisable.

Quezada estava «pendent dels moviments del nen»

En l’informe presentat, s’explica que al voltant de les 15.30 hores del dia dels fets, el 27 de febrer de 2018, el petit Gabriel li va dir a la seva àvia, en la casa de la qual es trobava dinant, que anava a jugar amb els seus cosins. Segons el relat dels fets Quezada estava «pendent dels moviments del nen».

 

L’acusada li va proposar al petit Gabriel anar a la finca allunyada de Rodalquilar durant el trajecte de 100 metres que separa la finca de l’àvia de Gabriel de la casa dels seus cosins. La Fiscalia decreta que el petit va accedir perquè tenia «confiança» en Ana Julia, ja que estava «íntimament vinculada al seu entorn familiar des de l’inici de la relació sentimental amb el seu pare».

Ana Julia Quezada junto al padre del menor. | EFE

 

El relat dels fets

El petit Gabriel es trobava passant el pont del dia d’Andalusia en la casa de la seva àvia paterna, a Almeria. Va ser acompanyat fins allà pel seu pare, que per raons de feina, no es trobava en la localitat aquell dia.

Després de dinar, Gabriel va dir a la seva àvia que anava a jugar amb els seus cosins, a 100 metres de distància. En el moment en què el petit va ser al carrer, «va sortir l’acusada qui, en execució d’un pla preconcebut per acabar amb la vida del menor», va demanar-li que l’acompanyes a una casa que estava arreglant, juntament amb el seu pare, en la localitat de Rodalquinar, el va pujar al cotxe i es van traslladar cap allà, segons el relat de la Fiscalia.

La casa estava situada en un lloc «desèrtic i apartat del nucli urbà» i l’acusada va aprofitar l’ocasió per assassinar al nen i va començar a «colpejar-lo reiteradament, amb violència i amb un objecta contundent», segons l’informe fiscal.

Ana Julia
El petit Gabriel podria haver sobreviscut si s'hagués trucat una ambulància | Antena 3

 

«Podria haver sobreviscut si s’hagués demanat assistència mèdica»

Per les proves examinades, els advocats dels pares biològics del petit Gabriel expliquen que «va quedar atordit per la violència dels cops i per la superioritat física de l’acusada». I insisteixen que «podria haver sobreviscut d’haver-se sol·licitat assistència mèdica».

Els advocats de la família argumenten que el seu propòsit era criminal i que quan va veure que el nen seguia respirant «li va tapar la boca i el nas fins que va provocar la seva mort». Entre que el nen va rebre els cops i va morir van passar de 45 a 90 minuts, temps en el qual es podria haver salvat la seva vida trucant als serveis d’emergència.


Comentaris

envia el comentari