Ana Julia declararà davant del jutge que la mort de Gabriel Cruz va ser en defensa pròpia per esquivar l'acusació d'assassinat

D'aquesta forma, l'assassina confessa evitaria la presó permanent

Ana Quezada
Ana Julia assegurarà davant del jutge que la mort de Gabriel va ser en defensa pròpia | cedida

Al llarg d'aquest dimecres, l'assassina confessa de Gabriel Cruz, Ana Julia Quezada, declararà per primer cop davant del jutge que instrueix el cas. La sospitosa ha passat ja tres nits a les dependències de la Guàrdia Civil d'Almeria, i ara és el torn del magistrat decidir si l'envia a presó preventiva, o la deixa en llibertat. 

Sigui com sigui, al llarg del judici per la desaparició i el brutal assassinat del nen de 8 anys no s'espera que la detinguda canviï d'estratègia. De fet, mantindrà en tot moment la seva versió dels fets, i insistirà que la mort va ser en defensa pròpia per eludir l'acusació d'assassinat, que podria costar-li la penà màxima possible. 

Va matar el nen en defensa pròpia

Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada | Gtres

 

Després de la seva confessió davant la Guàrdia Civil, Ana Julia s'ha mantingut ferma en la seva versió, insistint que ella no va començar l'atac, que va acabar amb el nen mort. Segons la investigada, va ser el menor qui va intentar agredir-la amb una destral, que immediatament ella li va prendre, i a continuació el va colpejar. 

En concret, Ana Julia va propinar-li un fort cop amb el mànec de la destral, causant-li una greu contusió. Llavors, en veure les convulsions del nen, va procedir a asfixiar-lo, ja que va pensar que les seves ferides eren irreversibles. Finalment, el petit de 8 anys va morir. 

Vol evitar l'acusació d'assassinat

Aquesta versió dels fets podria beneficiar l'assassina confessa del nen, ja que el jutge podria acceptar-la, i no li imposaria la pena d'assassinat. Recordem que aquesta pena, quan està relacionada amb menors, comporta la presó permanent. L'acusada aconseguiria, d'aquesta forma, evitar el màxim càstig possible que se li podria imposar. 

Amb tot, si finalment ho aconsegueix, Ana Julia podria ser acusada de responsable del delicte d'homicidi, que implica entre deu i quinze anys a la presó, o el d'homicidi imprudent, que es castiga amb entre un i quatre anys de presó. En els dos casos, les sentències serien ben vistes per la presumpta agressora. Per ara, la Guàrdia Civil ja descarta que el seu relat sigui real, i assenyala a un pla molt ben pensat. L'acusació, doncs, es mantindrà ferma, i demanarà la seva acusació pel delicte d'assassinat. 


Comentaris

envia el comentari