Ana Julia va colpejar el cadàver d'en Gabriel amb una destral per poder-lo enterrar

L'aixecament del secret de sumari proporciona nous i inesperats detalls del cas

Imagen de archivo de Ana Julia Quezada
Ana Julia Quezada, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'aixecament del secret de sumari sobre el cas de Gabriel Cruz està traient a la llum nous detalls sobre la tràgica mort del menut a mans d'Ana Julia Quezada. La darrera informació, doncs, ha servit per negar moltes teories prèvies —com la de l'enverinament del petit—, però també per corroborar-ne altres d'allò més dures.

El contingut del sumari, que consta en un document de més de 2.000 pàgines, dona un gir radical sobre les primeres teories del cas i més enllà de descartar l'enverinament del petit, l'escrit revela que Ana Julia s'hauria servit d'una destral per enterrar el cos de Gabriel Cruz. Tot sembla indicar, doncs, que Ana Julia va colpejar la mà d'en Gabriel amb la destral perquè el seu cos no cabia on el volia enterrar. 

Ana Julia no va traslladar el cos del menut

La hipòtesi que valorava que Ana Julia hauria pogut traslladar el cadàver per despistar a la Guàrdia Civil també hauria quedat descartat. Un altre dels detalls que surten a la llum gràcies a l'aixecament del secret de sumari apunta al fet que, entre les 15:30 i les 16:30 hores del 27 de febrer, Ana Julia va acabar amb la vida del fill de la seva parella.

Quan el menut ja havia mort, finalment, Ana Julia Quezada va optar per colpejar el cos del menut amb una destral.

Pozo en el que había ocultado el cuerpo de Gabriel Cruz
El pou on Ana Julia va amagar el cos del menut Gabriel Cruz | CatalunyaDiari.cat

 

La carta d'Ana Julia al pare d'en Gabriel

«Et vaig prendre el més gran que un pot tenir». Així començava la carta que Ana Julia Quezada va enviar a la seva aleshores parella, des de la presó. Els fets, ocorreguts a finals de febrer d'aquest any, van consternar la família i Ana Julia va fer la seva particular súplica.  

«No m'importa si he de passar la resta de la meva vida aquí (a la presó). Em sap molt greu tot el dany que he fet, sobretot per la Patrícia i els familiars. Diuen que va ser tot premeditat, però no és així», va al·legar l'assassina del menut. 


Comentaris

envia el comentari