Ana Julia Quezada no serà jutjada per un delicte de detenció il·legal

L'assassina confessa de Gabriel serà jutjada únicament pels delictes d'assassinat i contra la integritat moral
Imagen de archivo de Ana Julia Quezada.
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada | Gtres

Ana Julia Quezada no s'enfrontarà finalment a un delicte de detenció il·legal, segons s'ha comunicat aquest dilluns 17 de setembre. Dels tres delictes als quals s'enfrontava, el jutge instructor del cas, Rafael Soriano, ha decidit descartar-ne un, però mantenir els altres dos: assassinat i contra la integritat moral. La decisió s'ha pres aquest dilluns als jutjats d'Almeria, tot i que el magistrat no ha volgut donar detalls sobre els motius que l'han motivat i s'ha limitat a dir que espera que «abans de final d'any» la instrucció pugui finalitzar-se i donar-se per tancada.

 

Compareixença davant el jutge

Aquest dilluns, l'assassina del petit Gabriel ha comparegut als jutjats d'Almeria per escoltar els delictes als quals s'haurà d'enfrontar en els judicis. Una vista en la qual les diferents parts podien demanar noves diligències en cas que ho consideressin oportú. Aquesta ha estat la quarta vegada que Ana Julia ha hagut de comparèixer als jutjats per l'assassinat del petit. Aquesta copa ha sortit en la presó de 'El Acebuche', on porta en presó preventiva des del passat mes de març, en un furgó policial.

 

Los padres de Gabriel Cruz a su llegada a la Catedral de Almería
Els pares de Gabriel Cruz a la seva arribada a la Catedral d'Almeria en el funeral del petit | cedida
 

Jutjada per un jurat popular

La setmana passada es donaven a conèixer alguns dels detalls sobre el futur judici a Ana Julia Quezada. A més d'anunciar-se la vista prèvia que tindria lloc aquest dilluns, també es va revelar que seria jutjada per un jurat popular. Així doncs, el magistrat que porta la causa optava per obrir diligències prèvies en un procediment per tribunal de jurat.

 

Per la seva banda, l'Associació Clara Campoamor, acusació popular en el cas, havia de ser l'encarregada de donar suport als delictes d'assassinat i contra la integritat física, mentre la defensa dels pares del petit assassinat durien l'acusació pel delicte contra la integritat moral. No obstant això, Ana Julia Quezada únicament serà jutjada pels delictes d'assassinat i contra la integritat moral.

Ana Julia va matar a Gabriel a finals de febrer

Ja fa set mesos del tràgic dia en què Ana Julia Quezada va posar fi a la vida del petit Gabriel Cruz. Va ser el 27 de febrer d'aquest any al barri de les Hortichuelas, a Níjar, quan el petit va desaparèixer mentre anava des de casa de la seva àvia fins a la casa d'uns familiars.

 

Rapidament es va muntar un ampli dispositiu de cerca, que va acabar amb la localització del cadàver del nen al maleter del cotxe d'Ana Julia Quezada, qui en aquell moment era la parella del pare del menor. Posteriorment, ella mateixa va confessar que havia assassinat al nen, motiu pel qual ara serà jutjada per un jurat popular.Comentaris

envia el comentari