Ana Julia Quezada estudia prendre accions legals contra Cuatro per un reportatge sobre la seva vida

Els advocats de l'assassina de Gabriel Cruz consideren que existeix una vulneració del seu dret a l'honor

Ana Julia Quezada
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada.  | Ideal

Els advocats d'Ana Julia Quezada, Esteban Hernández Thiel i Beatriz Gámez, estudien prendre accions legals contra Cuatro per un reportatge que el programa 'En el punto de mira' va emetre el passat dilluns, 19 de març, sobre la vida de l'assassina de Gabriel Cruz. 

Segons informa 'El Confidencial', els lletrats consideren que existeix una vulneració de l'honor d'Ana Julia en la manera com es parla d'ella. Així doncs, els advocats estan estudiant si el tractament que es va fer sobre la informació de la seva clienta s'emmarca dins de la llibertat d'informació o si, per contra, se superen els límits del dret a l'honor. 

Els lletrats fan referència a uns moments concrets de la vida d'Ana Julia. Es tracta de quan ella es va prostituir en arribar a Espanya, de la dramàtica mort de la seva filla a Burgos després de caure per la finestra, i de la relació que Quezada va tenir amb un malalt terminal de càncer.

El reportatge sobre la vida d'Ana Julia

Els reporters de 'En el punto de mira' van arribar a desplaçar-se a la República Dominicana, on va néixer l'assassina de Gabriel Cruz, i es van posar en contacte amb la seva mare, qui no va tenir cap problema en participar al reportatge i donar la seva opinió en una entrevista.

Durant el programa, els reporters expliquen que Ana Julia hauria basat la seva vida en mentides, ja que es tractava d'una persona «freda, calculadora i intel·ligent» i que hauria aconseguit comprar-se una casa a Santo Domingo gràcies als diners de les seves exparelles. 

El psicòleg Sergio García també apareix en el reportatge on relata que Ana Julia podria tenir un complex d'inferioritat: «Jo crec que el món està en deute amb mi i això fa que es tingui una ambició que pot ser desmesurada. Vull aconseguir allò que el món m'ha tret pel meu naixement». 

Tanmateix, cal destacar que el programa va intentar desmuntar totes les mentides d'Ana Julia, fins i tot el col·legi on ella mateixa diu que havia estudiat: un centre privat concertat en el qual solen estudiar nens de famílies amb diners. Quan els reporters van al col·legi en qüestió i pregunten al seu director per Ana Julia, aquest els assegura que no ha trobat per cap lloc el seu expedient acadèmic.

Juana Cruz, la madre de Ana Julia Quezada
Imatge de l'entrevista a Juana Cruz, la mare d'Ana Julia Quezada, durant el reportatge de 'En el punto de mira'. | Cuatro

 

Els advocats d'Ana Julia no podrien defensar-la si es fes efectiva la denúncia

D'altra banda, val a dir que els advocats d'Ana Julia no podrien fer-se càrrec de la defensa en cas que la denúncia a Cuatro prosperi, ja que en estar assignats com advocats d'ofici, només estan autoritzats a participar en el procés que ja està obert per l'assassinat de Gabriel Cruz.

Així doncs, haurien de ser uns altres lletrats els que acabessin defensant Ana Julia si, finalment, es decidís prendre accions legals contra la cadena de Mediaset.  


Comentaris

envia el comentari