rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Ana Julia Quezada haurà de fer front a la despesa milionària de la recerca de Gabriel Cruz

Es calcula que la xifra pot ascendir per sobre del milió d'euros
Ana Julia Quezada haurà de pagar la recerca de Gabriel Cruz | Gtres

 

Des del 27 de febrer a l'11 de març es va desenvolupar a Espanya «la recerca més costosa d'un desaparegut». Es tracta del cas de Gabriel Cruz, el petit de Las Hortichuelas, Almeria, que va ser assassinat per la parella del seu pare, Ana Julia Quezada.

 

Pràcticament un mes després de trobar el cos del menor, i amb la seva agressora a la presó, el Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria ha fet una petició a la Guàrdia Civil: un llistat de les despeses que va representar el dispositiu desplegat per buscar en Gabriel.

 

En aquests moments, el cos policial es troba elaborant l'esmentat informe, el qual pot ascendir a xifres milionàries, i per tant es considera un desplegament sense precedents. Es preveu que el mateix s'incloguin les responsabilitats civils de l'autora confessa del crim.

5.000 persones en l'operatiu de recerca de Gabriel

Operatiu de recerca per trobar Gabriel Cruz | Cedida

 

Si bé encara es desconeix la xifra exacta, es preveu que els registres aconseguits superin el milió d'euros. Els 12 dies del dispositiu representaran un costós desemborsament per a Ana Julia Quezada, que si bé difícilment podrà fer front al càrrec, haurà d'acceptar-ho d'una manera simbòlica.

 

Cal destacar que en la recerca de Gabriel Cruz van participar més de 2.000 agents de les forces de seguretat i emergències, a més de 3.000 voluntaris que van rastrejar els diferents punts d'Almeria. Tot aquest esforç serà unificat fins a arribar al preu final que oferirà la Guàrdia Civil.

Fins a 600 agents de l'Institut Armat van treballar en la investigació. A més, efectius dels cossos de la Policia Local i Bombers de la regió, així com membres del Grup d'Emergències d'Andalusia, Protecció Civil, Pla Infoca i Medi Ambient, també van participar en la recerca.

 

L'informe que presentarà la Guàrdia Civil al Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria contemplarà el sou de tots els agents implicats en el cas. A més, també hi constarà el preu del material utilitzat per a la recerca de Gabriel Cruz, oferint un valor definitiu al dispositiu.