rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Ana Julia Quezada havia fet un ninot vudú amb la cara de Gabriel

El va fer al seu ordinador i ho va borrar quan el va haver d'entregar a la Guàrdia Civil
Ana Julia Quezada | Ideal

 

L'assassinat de Gabriel Cruz podria haver estat planejat per Ana Julia tamps abans. Segons informació d''Antena 3', Quezada va buscar a Internet informació sobre les plantes més verinoses del món. També ho va fer sobre el vudú, i la cosa no queda aquí, i és que Ana Julia va arribar, fins i tot, a elaborar un ninot de vudú amb la cara del nen al seu ordinador.

 

Quan els investigadors van demanar-li l'ordinador, ella va esborrar tot el seu historial de recerca a Internet i qualsevol rastre del ninot vudú que havia confeccionat. Tot això pot fer pensar que la dona buscava una forma de desfer-se de Gabriel des de bastant abans del dia de la seva mort.

Ana Julia podria haver planejat el crim

Quan Ana Julia va confessar l'assassinat de Gabriel, va dir que l'havia matat donant-li un cop amb una destral després d'una discussió entre tots dos, per tant, assegurava que havia estat un crim sense planejar.

 

Cal dir, però, que hi ha diverses informacions que poden contradir aquesta afirmació. Precisament, no es descarta que el crim de la dona sí que fos planejat. El fet que busqués informació sobre plantes verinoses pot fer pensar que cercava una forma d'utilitzar-les contra en el nen, per provocar la seva mort.

 

Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada en la cerca de Gabriel  | Gtres

 

D'altra banda, el fet d'haver creat un ninot vudú amb la cara de Gabriel, de la mateixa forma que haver-ne buscat informació, prova que la dona volia fer mal al nen. A més, després d'haver fet tot això va amagar la informació del seu ordinador per tal que la Guàrdia Civil no ho pogués descobrir.

 

També s'ha de mencionar que fa un temps ja va sortir a la llum que Ana Julia hauria cavat la fossa a la qual va enterrar al nen abans d'haver-lo matat. Prova definitiva que l'assassinat comès per la dona ja el tenia pensat.

Ana Julia haurà de pagar els costos de la recerca de Gabriel

El Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria ha demanat a la Guàrdia Civil un llistat de les despeses que va comportar el dispositiu desplegat per buscar a Gabriel. Ho ha fet amb l'objectiu de determinar quin va ser el cost de tot l'operatiu, perquè Ana Julia ho pagui. Aquesta serà una de les condemnes a l'assassina del petit. El cost que de moment es desconeix tot i que es creu que podria estar per sobre del milió d'euros.

 

Imatge de la cerca de Gabriel Cruz  | Cadena Ser

 

Unes 5.000 persones van participar en la recerca del nen. Van ser més de 2.000 agents de les forces i emergències, fins a 600 agents de l'Institut Armat, així com membres dels cossos de la Policia Local i Bombers de la regió, i membres del Grup d'Emergències d'Andalusia, Protecció Civil, Pla Infoca i Medi ambient.