Ana Julia Quezada serà jutjada per un jurat popular

L'assassina confessa del menut Gabriel s'haurà de presentar al jutjat el pròxim dilluns, 17 de setembre, a les deu del matí
Ana Julia Quezada, assassina confessa del menut Gabriel   | GTRES

 

Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del menut Gabriel Cruz, segueix instal·lada a l’ull de l’huracà. El titular del jutjat número 5 d’Almeria ha determinat que l’autora de la mort del menut de 8 anys serà jutjada per un jurat popular pels delictes d’assassinat, detenció il·legal i per un delicte contra la integritat moral.

 

Tot plegat, doncs, resulta un pas més en la preparació del judici de la dona, que va matar el fill de la seva aleshores parella. Diverses fonts del succés expliquen que es tracta d’un tràmit «normal» i que es durà a terme el pròxim dilluns, 17 de setembre, quan Ana Julia s’haurà de personar a les 10 del matí davant el magistrat Rafael Soriano i el jurat popular al qual s’encomanarà.

 

El testimoni prèvi d’Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada va declarar per primera vegada sobre els fets que se li imputen durant més d'hora i mitja després d’haver estat detinguda a la Puebla de Vícar. Va ser en aquest espai on, de fet, els policies que la seguien van instar-la a obrir el maleter i a comprovar que la dona havia amagat el cos del menut Gabriel.

 

Tot i prestar declaració durant les hores posteriors a la tràgica troballa policial, el cert és que va ser només una excepció i Ana Julia es va negar a parlar en les següents cites judicials. De fet, en la seva última compareixença davant l'autoritat judicial el passat mes de juny, aquesta es va negar a respondre a les preguntes formulades pel magistrat perquè, segons ella, així protegia el seu «dret a la defensa».

 

Ana Julia Quezada, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

La «voluntat perversa» d’Ana Julia

Així ho va definir Soriano. El jutge, en aquest sentit, va determinar basant-se en la primera declaració de la dona —just després de confessar que havia assassinat el menor— que aquesta havia dut a terme l’assassinat amb una «voluntat perversa». Quelcom que descartava una mort accidental, que la mateixa Ana Julia argumentava en primera instància.

 

El jutge assegurava aleshores que resultava «inqüestionable» la participació d’Ana Julia en la mort del menor. «S’intueix una voluntat perversa en la mort del menor», va explicar aleshores un magistrat instructor de la causa, que ara sotmetrà l’assassina al jurat popular.