URGENT

🔴 Un home de 33 anys, primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya

Ana Julia Quezada, responsable de la mort de la seva filla

S’amplia la investigació sobre l’assassina confessa del petit Gabriel Cruz
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada | CatalunyaDiari.cat

 

El judici contra Ana Julia Quezada, l'assassina confessa de Gabriel Cruz a Almeria, resta a l'espera que el jurat popular faci el seu veredicte. Mentrestant, la Guàrdia Civil està continuant amb la seva investigació i redactant l'informe, ara considera que l'acusada, a més, també seria la responsable d'una segona mort: la de la seva filla de quatre anys Ridelca.

 

'El Periódico' s'ha encarregat de difondre un informe al qual ha tingut accés i, segons aquest, amb el pas del temps «la hipòtesi que fos la mateixa Ana Julia la que segués la vida d'aquella menor» ha anat prenent força. El cas, que va tenir lloc l'any 1996, va ser arxivat com un accident, ja que no hi havia indicis suficients per trobar un responsable.

 

L'esdeveniment va ocórrer una nit, quan la nena va caure des de la finestra d'una habitació situada en un setè pis. La mare, Ana Julia, ho va justificar per un presumpte somnambulisme de la petita. No obstant això, no va poder prestar declaració i no va ser investigada per aquest succés a causa d'una «suposada situació d'estrès-traumàtic»,

 

Ana Julia, presumpta responsable de la mort de la seva filla

L'evolució de les investigacions actuals han fet que es replantegi el veredicte d'aquell judici. Sobretot després de la mort de Gabriel Cruz que Ana Julia Quezada també va intentar evitar fer declaracions «emulant la mateixa circumstància». Però, no va tindre ocasió d'evitar-ho i finalment va ser descoberta.

 

Ara, els investigadors assenyalen «la dificultat que una nena de només quatre anys en estat de somnambulisme, que mai n'havia patit, es precipités des d'un edifici». Per aquesta raó la Guàrdia Civil creu que hi va haver un responsable d'aquella mort. Durant la fatídica nit només eren a casa Ana Julia i les seves dues filles, la segona amb només uns pocs mesos d'edat.

 

Ana Julia Quezada sortint de les dependències policials | CatalunyaDiari.cat

 

Les declaracions dels testimonis contra Ana Julia

El pare de la segona filla d'Ana Julia Quezada i exparella, Miguel Ángel, va assegurar que la nena mai havia patit «cap episodi de somnambulisme», però després d'aquell tràgic succés, la dona va afirmar que no era el primer cop que trobava Ridelca desperta a la nit. No obstant això, l'home va continuar afirmant que no havia percebut mai aquell tipus de situació.

 

A més a més, un parent de la presumpta assassina de Gabriel Cruz, José Ángel Alonso, també va confessar que Ana Julia Quezada explicava unes versions sobre la mort de la nena en les quals apareixia «cada dia quelcom diferent». També va explicar que «deia que la finestra de la casa estava oberta, però en una altra deia que estava tancada...».

 

El que sí que va reconèixer el parent d'Ana Julia va ser que en les seves explicacions mai canviava la sensació que s'estigués expressant com una dona «freda, sense sentiments. Com a qui se li trenca un plat vell». Per tant, la Guàrdia Civil ha volgut reconsiderar les seves investigacions sobre Ana Julia Quezada arran de tots aquests indicis. Ara, l'assassina confessa de la mort del petit Gabriel Cruz podria sotmetre's a un procés paral·lel per la mort de Ridelca, la seva pròpia filla.