Ana Julia Quezada en el primer día de juicio por la muerte de Gabriel

Ana Julia reconeix haver matat Gabriel, però es declara «innocent»

S'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació particular

Matí d'esgarrifoses declaracions d'Ana Julia.  L'acusada ha admès aquest dimarts davant el tribunal que el 27 de febrer de 2018 va matar Gabriel, fill de la seva parella, que tenia només 8 anys. Ho va fer a la finca familiar Rodalquilar, a Níjar (Almeria). Ha dit però, que «no volia matar-lo», sinó que simplement li va tapar la boca «perquè callés».

«Estava cridant 'negra, lletja, tu no em manes que no ets la meva mare; vull que la meva mare es casi amb el meu pare; no vull que estigui amb tu; ves-te'n al teu país', i jo estava molt nerviosa», explicava, acompanyant les seves paraules d'un aparent esfondrament dels ànims, tot tapant-se la cara.

«Només volia que callés»

Ana Julia assegura que Gabriel tenia una destral a la mà aquell dia, quan suposadament es va enfrontar amb ella. Per això, segons relata, li va posar «la mà sobre la boca i el nas». «Jo només volia que callés, que em deixés de dir aquelles coses», afegia.

«Quan vaig treure la mà no respirava», segueix la presumpta autora dels fets. Explica que havia utilitzat les dues mans i que havia estat «un moment molt ràpid». Assegura haver-se quedat bloquejada en aquell moment i posar-se «a fumar com una boja», «sortir i entrar sense saber què feia» i haver vist llavors la pala, amb la qual decidiria cavar el forat per enterrar el nen.

A la pregunta directa de la fiscal Elena Fernández sobre si havia matat el fill de la seva parella sentimental, Ana Julia responia amb un breu «sí», després d'haver-se declarat «innocent» només d'asseure's a la cadira d'interrogatoris. Decidia també no contestar a cap pregunta de l'acusació particular, en una sessió en la qual Ana Julia s'ha pogut escoltar la seva pròpia veu en una trucada telefònica en què es referia a la mare de Gabriel com una «filla de puta, mala persona», mentre tothom buscava el nen, i en la qual s'ha tractat  la intenció de l'acusada de tallar el braç del nen perquè no cabia al forat. 

 

També et pot interessar...