Ana Quezada va amagar la roba de Gabriel durant diversos dies a casa de l'àvia del menor

A la casa de Las Hortichuelas estava la roba que vestia el menor: uns pantalons negres d'Adidas, una dessuadora vermella i unes sabatilles

Imagen de archivo de Ana Julia Quezada.
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada. | RTVE

Ana Julia Quezada, l'assassina de Gabriel Cruz ha reconegut que va guardar durant diversos dies la roba que portava el menor el dia que va desaparèixer a la mateixa casa familiar on va ser vist per última vegada. Quezada va veure un bon lloc per amagar la roba a casa de l'àvia de Gabriel, a Las Hortichuelas. Aquest domicili era on es reunia tota la família durant els dies de la desaparició, esperant novetats.

Justament a casa de l'àvia es va trobar tota la roba del petit, menys la samarreta interior blanca: un pantaló esportiu de color negre de la marca Adidas amb les tres ratlles blanques al lateral, una jaqueta dessuadora amb caputxa de color vermell i les sabatilles.

Aquestes tres són concretament les peces de roba que la pròpia Ana Julia va dir a la Guàrdia Civil que duia el menor el dia de la seva desaparició. Ella va ser l'encarregada de vestir-lo aquell tràgic dia. Durant la seva declaració sobre la roba, va procurar no dir res sobre la samarreta blanca.

L'assassina va aprofitar aquesta peça de roba per intentar despistar als encarregats de la investigació, fent creure que l'havia trobat per casualitat. Segons sembla, en notar que sospitaven d'ella, va decidir fingir la troballa de la samarreta, la mateixa que ella havia tret del cos sense vida de Gabriel i havia deixat a prop del barranc de Las Agüillas. Però aquesta acció va ser la que va fer augmentar les sospites.

Imagen de la Guardia Civil custodiando el lugar donde se ocultó el cadáver de Gabriel, en Almería
Imatge de la Guàrdia Civil custodiant el lloc on es va ocultar el cadàver de Gabriel, a Almeria. | El Mundo

 

La roba, en un contenidor a 31 quilòmetres de distància

Les sòpites es van fer més fortes pel fet que ella mateixa trobés la samarreta en un lloc que havia estat registrat exhaustivament dies anteriors per moltíssimes persones.

Però en tot moment Ana Quezada feia el paper de la seva vida, mostrant-se molt dolguda per la desaparició i sense fer cap senyal que la delatés. Finalment, però, diumenge 11 de març, la pressió va acabar amb ella i va ser llavors quan va decidir moure el cadàver de Gabriel per por de ser descoberta.

Abans, Ana Julia ja va decidir tirar definitivament la roba de Gabriel a un contenidor de vidre al municipi de Retamar, situat exactament a 30,9 quilòmetres del lloc dels fets. La Guàrdia Civil ja ha pogut recuperar aquestes peces de roba per incloure-les a les proves del cas que s'entregaran al jutge.


Comentaris

envia el comentari