Ana Quezada podria ser condemnada a tres anys més de presó per «torturar» als pares de Gabriel

La Guàrdia Civil considera que l'assassina de Gabriel va danyar la integritat moral de Patricia i Ángel amb els seus enganys i mentides, motiu pel qual es podrien afegir 3 anys a la condemna.

Imagen de archivo de Ana Luisa Quezada.
Ana Julia Quezada en una concentració de suport als pares de Gabriel. | Cedida

El passat dijous 15 de març la Fiscalia Provincial d'Almeria va demanar presó incondicional per a l'autora de la mort de Gabriel Cruz. A l'espera que Ana Julia Quezada passi pels tribunals per tal que es determini exactament com haurà de ser la seva condemna per la desaparició i assassinat del petit d'Almeria, encara no s'han precisat els anys que passarà entre reixes.

No obstant això, Ana Quezada podria enfrontar-se a una pena tres anys més llarga per «torturar» als pares del menor. Segons recull el portal 'Ideal', si la tesi que ha presentat l'UCO i el jutge instructor del cas segueix endavant, l'autora del crim del petit Gabriel podria complir 3 anys més per haver «torturat psicològicament» a Patricia Ramírez i Ángel Cruz amb el seu cinisme.

Un pena 3 anys més llarga per tortura psicològica

Ana Julia va fingir en tot moment davant dels pares de Gabriel, de tota la família i de les autoritats i personal que s'havia implicat en la seva cerca. L'autora de la mort del menor encoratjava als pares amb l'esperança que el seu fill podria seguir viu, quan en realitat ella mateixa havia posat fi a la seva vida, amagant i enterrant-lo amb la finalitat que mai es descobrís el crim.

En un primer moment, l'UCO —Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civi—l va acusar Ana Quezada d'assassinat i detenció il·legal. Però després de conèixer les seves accions i intencions, es pretén condemnar a l'assassina de Gabriel per un dany agreujant, el de la «tortura» i «dany a la integritat moral» dels pares del nen.

Ana Julia Quezada junto al padre del menor.
Ana Julia Quezada amb el pare del menor. | Cedida

 

Ana Julia «va torturar» als pares amb les seves mentides

Les proves que presenta l'UCO i el jutge instructor destaquen que Ana Julia va orquestrar el crim amb premeditació i traïdoria, i que en tot moment sabia el que anava a fer amb el menor, ja que va arribar a cavar una fossa abans de segrestar a Gabriel i després matar-lo per asfíxia.

En aquest sentit, els investigadors consideren que el seu cinisme, engany i mentides haurien de tenir un «retret penal», doncs a més donava «falses esperances» als pares del menor sabent que estava mort des del mateix dia de la seva desaparició, el passat 27 de febrer. A més, intentava posar obstacles i traves en la cerca per no ser sospitosa, com la troballa de la samarreta o el fet de voler incriminar a la seva exparella.

Delicte contra la integritat moral

Cal destacar que la Guàrdia Civil no va poder acusar directament a Ana Julia de «danys a la integritat moral» de Patricia i Ángel, sinó que va haver-ho de fer el fiscal o un jutge. Encara que el Ministeri Públic va rebutjar aquesta opció, finalment el jutge del cas va imputar a Quezada per l'article 173.2 del Codi Penal.

Aquest article sobre «les tortures i altres delictes contra la integritat moral» contempla una pena de presó d'entre sis mesos a tres anys per a l'acusat que «habitualment exerceixi violència física o psíquica» en el seu entorn familiar més proper.


Comentaris

envia el comentari