Ana Julia Quezada passarà cada nit amb una presa diferent després de la negativa de la seva companya de cel·la

L'assassina confessa del menut Gabriel va demanar un augment de la protecció a la presó

Ana Julia Quezada
Ana Julia Quezada en una imatge d'arxiu | RTVE

Ana Julia Quezada segueix pagant les atrocitats que va fer amb el menut Gabriel. L'autora confessa de l'assassinat del petit, que fa més de tres setmanes que és a la presó andalusa de 'El Acebuche', haurà de dormir cada nit amb una persona diferent que vetllarà per la seva seguretat.

La decisió, de fet, ha estat el fruit del 'no' de la seva última companya. La presa «de confiança» que acompanyava Ana Julia des del seu ingrés a presó ha declinat continuar fent-li de guardaespatlles al·legant no poder aguantar la pressió mediàtica, tot i que va ser ella mateixa qui es va oferir per dur a terme la tasca. I és que els mitjans havien publicat la nacionalitat, l'edat i alguns detalls del passat d'una presa, que ha optat per 'abandonar' Ana Julia. 

  

  

Una companya inseparable d'Ana Julia

La tasca de la companya d'Ana Julia era ajudar-la amb la seva integració al centre penitenciari d'Almeria. El pres en qüestió, que destaca pel seu bon comportament, vetlla per la vigilància d'altres presos amb alt risc de suïcidi o que puguin ser sotmesos als atacs dels altres presos, quelcom que li podia passar a Ana Julia.

Males notícies, doncs, per Ana Julia. Aquesta ja havia agafat confiança amb la presa i ara haurà d'abordar un nou periple d'incerteses a la presó de 'El Acebuche'.Ana Julia va demanar més protecció a la presó

Tot i que Ana Julia passa gran part del seu temps sola i aïllada de les companyes, aquesta va optar per demanar més protecció. Tem trobar-se amb unes companyes que van assegurar que «li farem la vida impossible» i, per això, hauria demanat més protecció per part del personal de presó o altres preses.

L'assassina del menut Gabriel, en aquest sentit, passa unes 20 hores al dia tancada a la seva cel·la i només surt en moments puntuals. Sigui per menjar, dutxar-se o prendre una mica l'aire.

En aquests moments, de fet, pot arribar a coincidir amb la resta de preses, tot i que només és per un breu instant. Tot i això, Ana Julia ha rebut algun atac verbal dins el centre i, per això, hauria demanat un augment de la protecció.

Fachada de la prisión El Acebuche
'El Acebuche', en una imatge d'arxiu | Almería Hoy

 


Comentaris

envia el comentari