Ana Quezada va traslladar el cos sense vida de Gabriel després que els agents li demanessin la clau de la finca on el tenia enterrat

L'assassina confessa es va confiar pensant-se que no sospitaven d'ella

Ana Julia Quezada
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada. | GTRES

Una setmana després de la detenció d'Ana Julia Quezada, l'assassina confessa de la mort de Gabriel Cruz, encara surten a la llum diversos detalls sobre com els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir detenir a la parella del pare del menor assassinat, després d'enganxar-la amb el cos sense vida de Gabriel al maleter del seu cotxe. 

Segons apunten diversos mitjans, tot formava part d'una gran estratègia ideada pels agents de l'UCO i de la Secció d'Anàlisi del Comportament Delictiu, els quals van fer creure a Ana Julia que no sospitaven d'ella ni de la zona. Una actitud que va comportar que l'assassina es confiés i traslladés el cadàver del nen. 

No obstant això, també cal tenir en compte un altre fet que també podria haver propiciat aquest trasllat del cos de Gabriel. I és que els agents van demanar-li la clau de la finca de Rodalquilar, on tenir enterrat el cos del menor de 8 anys. 

Ana Julia, en el punt de mira 

Cal recordar que els agents la tenien en el punt de mira, després que fos ella mateixa la que trobés la samarreta de Gabriel. I és que, a partir d'aquell moment, totes les sospites apuntaven cap a ella, per això els agents van començar a idear la manera sobre com podrien atrapar-la i trobar Gabriel, sobre qui confiaven que encara estaria amb vida.

Durant els últims dies de recerca, els agents van filtrar als mitjans que les sospites se centraven en Diego, assetjador de la mare de Gabriel. Tanmateix, a ella li van dir que la recerca ja no se centrava a la zona. Així doncs, i després de rebre aquesta informació, Ana Julia va veure el moment perfecte per traslladar el cos de Gabriel.

Ana Julia Quezada durante la búsqueda de Gabriel
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada durant la recerca de Gabriel. | Antena 3

No obstant això, no va ser fins que els investigadors van demanar-li la clau de la finca quan, finalment, Ana Julia es va començar a ficar nerviosa i va decidir que era el millor moment per traslladar el cos sense vida del menor. 

El que ella no sabia és que, en aquell moment, els agents ja estaven pràcticament segurs que era ella la culpable de la desaparició de Gabriel, però no l'havien detingut perquè encara tenien l'esperança de trobar al nen amb vida i que fos ella qui els guiés. 

Ana Julia era vigilada les 24 hores del dia

Quan Ana Julia va decidir traslladar el cos del nen, els agents ja la tenien, complement, vigilada. La seguien les 24 hores del dia amb càmeres, havien introduït micros al seu cotxe i tenia les trucades punxades. No obstant això, ella pensava que les sospites estaven cada vegada més allunyades d'ella, el que va provocar que caigués en la trampa. 
 

I és que després que li demanessin les claus del lloc on es trobava enterrat Gabriel, i creient que ningú se centrava en ella com a sospitosa, va decidir moure el cadàver del nen.  Ana Julia Quezada pretenia traslladar-ho als hivernacles del Poniente Almeriense, una comarca d'Almeria, allunyant-ho així d'ella i de qualsevol sospita que els agents poguessin tenir. Va ser en aquell moment quan els agents de la Guàrdia Civil van poder atrapar-la.


Comentaris

envia el comentari