Ángel Figueroa

Ángel, el nen que ha despertat del coma nou mesos després d'un salvatge atac

Va ser brutalment atropellat després que altres nens el llancessin a la transitada carretera

Ángel Figueroa, un adolescent de 16 anys que ha passat els últims nou mesos en coma, ha despertat. La seva família ha confirmat que el menor està conscient i que està aprenent de nou a parlar i a caminar. Ha estat un autèntic miracle, perquè el noi va perdre una part del crani després de ser atropellat.

Ángel va ser víctima d'un violent robatori a les mans d'uns altres nens, que el van llançar a una transitada carretera on va ser atropellat. Com a resultat de l'accident, va patir danys cerebrals de molta gravetat i li van haver d'extirpar part del crani. Va entrar en coma, i les perspectives de millora eren molt baixes.

La família ha iniciat una campanya de recaptació de fons a través d'internet per al costós tractament de rehabilitació. A més, han difós el cas de l'adolescent per cridar l'atenció sobre la violència juvenil. El càstig que van rebre els autors provoca encara més indignació.

Víctima d'un atac brutal

Ángel Figueroa va ser víctima d'un atac brutal quan altres nens li van robar el patinet a Califòrnia, als Estats Units. Nou mesos després, miraculosament, ha despertat del coma i està anant a un centre de rehabilitació. Allí està aprenent de nou habilitats bàsiques per a la vida normal.

Ángel Figueroa
L'adolescent, víctima d'una salvatge agressió | YOUTUBE

Balki, la seva tieta, ha explicat que el noi va ser assaltat per tres o quatre nens que van intentar robar-li el patinet. Durant l'atac el van empènyer cap a una carretera transitada i va resultar brutalment atropellat per un automòbil. Els metges, per salvar-li la vida, van haver de retirar-li una part del crani.

Quan va tenir lloc l'accident, la seva família ni tan sols podia reconèixer-lo de com estava d'inflat. L'impacte li va provocar danys seriosos i una pressió cerebral que va motivar la retirada de part del crani. Segons descriu la seva tieta, «el seu cap era realment gran i tenia cicatrius per tot arreu».

Camí cap a la recuperació

La tieta del noi ha explicat que tenia blaus per tot arreu i talls que mostraven la brutalitat de l'atac. «Perquè, ja saps, quina va ser la raó per això, però no ho puc entendre», lamenta la dona. La família d'Ángel ha confirmat que fa setmanes, el nen va despertar miraculosament del coma.

Foto del llit d'un hospital
El noi ha estat nou mesos en coma | Arxiu

Ara comença a moure el braç, la mà i la cama del costat esquerre del cos. Però, encara queda molt de camí per recórrer perquè torni a ser un noi amb una vida normal. Per això, han demanat ajuda a través de GoFundMe per poder pagar les factures mèdiques del nen.

La seva gran esperança ara és poder portar Ángel a casa com abans millor i avançar amb la rehabilitació. Amb el temps i amb molta paciència, la seva tieta somia poder regalar-li un cotxe i que tingui el seu propi vehicle. També desitja que la història del seu nebot serveixi per conscienciar sobre la violència juvenil.

Polèmics càstigs

«Ensenya als teus fills que no és un joc ni una diversió, no és una broma quan surts amb els amics. Cada decisió que prens té conseqüències», ha transmès la tieta d'Ángel. Vol que el que ha passat serveixi per conscienciar els pares i també les autoritats per protegir els menors.

Un dels autors del brutal atac va ser enviat a un centre de detenció juvenil, on va passar només sis mesos. Els altres tres estan sota arrest domiciliari, cosa que ha causat una gran indignació a la família. En paraules de Balki, aquests càstigs van ser «una broma» i «una estirada d'orelles».

El cas d'Ángel Figueroa ha tingut un gran ressò, i de fet la família ja ha aconseguit recaptar 32.000 dels 35.000 dòlars sol·licitats. Esperen que això ajudi a visibilitzar el problema de la criminalitat juvenil i que canviïn les lleis perquè els delinqüents menors siguin jutjats com a adults.