Un dels acusats del cas ITV admet que va defraudar 890.000 euros a Hisenda

Sergi Alsina ha reconegut els fets que se li imputen, a canvi d'una rebaixa en la pena i l'exculpació de la seva dona

Jordi Pujol i Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Jordi Pujol i Oriol Pujol en una imatge d'arxiu | Cedida

Sergi Alsina, empresari i amic d'Oriol Pujol, va defraudar un total de 890.000 euros a Hisenda, amb els beneficis que va obtenir de la venda de la planta de Sony a Viladecavalls. Així ho ha reconegut durant una declaració al jutjat penal número 18 de Barcelona, que ja ha començat a jutjar la primera peça del conegut com a cas de les ITV. Es tracta d'una trama de pagaments de suposades comissions il·legals i tràfic d'influències, que apunta directament al fill de l'expresident. 

Acord amb la Fiscalia

Segons indica 'Crónica Global', Alsina, que s'enfronta a una pena inicial de set anys i mig de presó, ha arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció per aconseguir una rebaixa notable de la pena, a canvi de reconèixer els fets que se li imputen i retornar a l'Agència Tributària la quantitat de diners exigida, que de fet l'acusat ja ha abonat. L'acord, a l'espera que la Fiscalia comuniqui la rebaixa en la condemna, ha tingut efectes immediats per a la dona d'Alsina, Natalia Hernández. 

La dona s'enfrontava a un any i mig de presó, però ha quedat exculpada en ser retirada l'acusació contra ella. En la seva declaració, a més, Alsina ha reconegut haver cobrat beneficis per la venda de Sony a través d'una societat sense activitat real, perquè així pensava que «podria minimitzar el cost fiscal dels ingressos». La seva dona, en canvi, ha sostingut que no recorda res, i que l'empresa era gestionada pel seu marit sense ajuda seva. 

Oriol Pujol i la seva dona, a judici

Recordem que el passat 2 de maig el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va enviar Oriol Pujol, la seva dona, Anna Vidal, i la resta d'investigats a judici,després de desestimar l'últim recurs que quedava pendent de resoldre. 

En concret, es tractava d'un recurs contra l'acord que Pujol i la Fiscalia van subscriure, a canvi d'evitar que el fill de l'expresident Jordi Pujol es veiés obligat a seure al banc dels acusats. El problema va ser que el pacte no incloïa tots els acusats, com és el cas d'Alsina, que no es va voler sumar i de fet el van recórrer. 


Comentaris

envia el comentari