Macrooperació antidroga de la Guàrdia Civil contra un clan familiar de Girona

Es preveuen fer uns vint detinguts en divuit escorcolls a Maçanet de la Selva, Lloret de Mar, Cassà i Girona | S'han desplegat més de 350 agents i un helicòpter

En l'operatiu hi participen més de 350 agents de Girona i Barcelona.
En l'operatiu hi participen més de 350 agents de Girona i Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha iniciat aquesta matinada un important operatiu antidroga a Maçanet de la Selva, contra un clan familiar gità dedicat al conreu i tràfic de marihuana entre Catalunya i Europa. Més de 350 agents de la Guàrdia Civil, amb agents antidisturbis, la col·laboració de les unitats canines i també d'un helicòpter han fet dinou escorcolls a la urbanització Maçanet Parc, a Lloret de Mar, a Cassà i al barri Vila-roja de Girona. La Guàrdia Civil ha batejat l'operació amb «Vassus-Monres».

Durant les entrades s'espera també poder detenir a unes vint persones, la majoria, relacionades amb un clan familiar de nacionalitat espanyola que ja havien estat relacionats amb el tràfic de drogues, sobretot, marihuana. Alguns dels detinguts tenen relació amb la coneguda Paca de Mallorca, una de les dones que més importants del tràfic de droga. Va ser la matriarca d'un clan que des de Son Banya es dedicaven a la venda de marihuana i d'altres drogues a tota l'illa.

Agents del GRS a Maçanet de la Selva, durant els escorcolls.
Agents del GRS a Maçanet de la Selva, durant els escorcolls. | CatalunyaDiari.cat

 

Important cop contra el tràfic de droga

Des de la Guàrdia Civil s'apunta que és una operació molt important contra el tràfic de droga internacional. En els escorcolls, a més de les detencions, la policia creu que trobarà grans quantitats de drogues i també armes i diners en efectiu. La Guàrdia Civil ha activat guies canins especialistes en la recerca de drogues, armes i diners, sabent que a l'interior de les cases dels narcotraficants hi poden trobar també els diners que s'han generat amb el negoci i les armes que fan servir per defensar-se. En l'operatiu hi treballen a més dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) també agents de les comandàncies de Girona i de Barcelona.

Segons els investigadors, des d'aquestes cases i locals de la Selva es feia la distribució de la marihuana cap a altres punts d'Europa, que era una de les vies més importants de negoci del clan familiar. S'havien especialitzat en la venda de la droga a altres clans estrangers. Els escorcolls han durant tot el matí i cap al migdia s'ha confirmat que s'han detingut una vintena de persones, també el cap de la banda, que s'ha detingut a Cassà. Ara s'haurà de confirmar si els investigadors de la Guàrdia Civil ha pogut localitzar tots els indicis i proves que necessiten per confirmar, davant del jutge, les seves sospites. És una de les operacions antidroga més grans que es recorden a Girona i arreu del país.


Comentaris

envia el comentari