Antonio del Castillo critica que mentir no impliqui un augment de la condemna

Fa nou anys que la jove va desaparèixer sense deixar cap rastre

Antonio del Castillo en 'El Programa de Ana Rosa'
Antonio del Castillo a 'El Programa de Ana Rosa' | Mediaset'

L'any 2009 va sortir a tots els mitjans del nostre país la tràgica notícia de la desaparició de Marta del Castillo. Ahir, 25 de gener, es van complir nou anys des d'aquella data, i continuem sense saber res del cos de la jove. L'assassí confés de Marta, Miguel Carcaño, mai va accedir a revelar on havia amagat el cadàver després de matar-la. 

El pare de la víctima, Antonio del Castillo, va indicar durant una intervenció a 'El programa de Ana Rosa' que continua decidit a trobar el cos de la seva filla. A més, ha confessat que el que més desitja és justícia per als presumptes autors del crim. En aquest sentit, ha assenyalat que no ho fa per ganes de «venjança», encara que alguns «polítics» ho assegurin, sinó que la seva intenció és garantir que la persona o persones que van posar fi a la vida de la jove rebin una sentència correcta. 

«Em vaig reunir amb Carcaño amb el pensament que em digui alguna cosa, no per tractar-lo malament», va indicar l'home, que va afegir que en cap moment va acabar «perdent els papers» durant la conversa. D'altra banda, va reconèixer que una de les coses que més el preocupen és que l'assassí confés pogués escapar de la presó abans d'explicar tota la veritat, i és per això que li demana una versió definitiva sobre on es troba Marta. 

Contra els canvis de versions i les mentides

Imagen de archivo de Antonio del Castillo
Antonio del Castillo en una imatge d'arxiu | 'Mediaset'

Davant la pregunta sobre si ell o la seva família s'han sentit insultats per les moltes mentides i versions de Miguel Carcaño, Antonio va reconèixer que sí, però va afegir que també és un insult per a «la societat, la justícia i la policia». És per això que va lamentar que estiguem permetent que «la mentida surti gratuïta», mentre que un canvi de versió no implica un augment de la condemna. 

En aquest sentit, si mentir sobre el parador del cos d'una víctima impliqués una major penalització per a l'investigat, «no sortiria tan gratuït mentir». Justament per això creu que la legislació s'hauria de canviar, per evitar que presumptes agressors modifiquin constantment les seves versions de forma impune. 


Comentaris

envia el comentari