URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Antonio, el figuerenc de 86 anys que es va desorientar a Lourdes i va aparèixer a París

L'home, que patia d'Alzheimer, va sortir de missa abans que s'acabés i va pujar a un TGV
Antonio, el figuerenc de 86 anys que es va desorientar a Lourdes i va aparèixer a París | Pexels

 

Es perd a Lourdes i el troben a París. Un peregrí de Figueres amb Alzheimer, de 86 anys, va desaparèixer a Lourdes el passat dimecres, després d'abandonar la missa. Segons informa 'Emporda.info', l'Antonio viatjava amb un grup de peregrins de Girona, acompanyat de la seva dona de 70 anys. Quan el grup es va reagrupar després de la missa, van adonar-se que l'Antonio havia desaparegut. Després de comprovar les imatges de videovigilància, es va poder confirmar que havia marxat abans que s'acabés.

 

A partir de llavors, les forces de seguretat franceses es van mobilitzar per intentar trobar-lo. La situació, enmig de l'onada de calor, es complicava encara més. Es va emetre una ordre de recerca i, fins i tot, un helicòpter va sobrevolar la ciutat, però no obtenien resultats. 

 

«Disminuït i extremadament cansat»

Finalment, l'home de 86 anys, «desorientat», tal com narra el diari francès 'La Dépêche du Midi', va arribar fins a l'estació de tren TGV a Lourdes. La condició que presentava a bord, «disminuït i extremadament cansat», va preocupar el revisor, que va ser qui es va posar en contacte amb els serveis d'emergència en arribar a París. Aquests el van traslladar a la sala d'urgències de l'Hospital Saint Joseph.

 

L'endemà, el controlador va tenir constància de l'alerta de la desaparició i va contactar amb la comissaria de policia de Lourdes. En comprovar que l'home estava en bones condicions físiques, va ser donat d'alta, i finalment l'Antonio va poder tornar amb els seus companys.

 

També et pot interessar...