Antonio i María José, el matrimoni assassinat a Granada

Antonio i María José, el matrimoni trobat mort al costat del seu cunyat

La investigació apunta que el germà els va matar abans de suïcidar-se a Granada

La Guàrdia Civil intenta aclarir les tres morts violentes ocorregudes aquest cap de setmana a un cortijo de Orce (Granada). Dissabte van trobar els cadàvers d'Antonio i María José, un matrimoni de 60 anys que feia dies que eren desapareguts. Eren al costat del cos sense vida del germà d'Antonio.

Els tres cossos presentaven ferides de bala d'una escopeta trobada al costat dels cossos. La policia judicial està esperant els resultats de les autòpsies, que permetran saber el moment i les circumstàncies de les morts. Treballen amb la hipòtesi que el cunyat va matar el matrimoni, i es va suïcidar.

Antonio i María José van ser vistos per darrera vegada dimecres, quan la família va formalitzar la denúncia per la seva desaparició. Van repartir cartells amb la seva imatge i van demanar la col·laboració ciutadana per trobar-los. Tot ha acabat de la pitjor manera, i ara queda saber com i per què de la tragèdia.

Tragèdia familiar a Orce, Granada

Antonio Burgos i María José García eren un matrimoni molt conegut a Orce, un poble de mil habitants a la província de Granada. Dimecres 30 de novembre, el dia que ella feia anys, van desaparèixer misteriosament. La família va difondre el cas a través de SOS Desapareguts a les xarxes socials.

Antonio i María José, el matrimoni assassinat a Granada
L'Antonio i la Maria José feia dies que eren desapareguts | Catalunya Diari

Dissabte, la Policia Local va informar de la troballa dels cadàvers amb signes de violència a una finca de la seva propietat. A cinc-cents metres van trobar el cos sense vida del germà d'Antonio, amb un tret al cap. Al seu costat hi havia l'escopeta amb què es van efectuar tots els trets.

Els agents descriuen l'escena com a esperpèntica, un horror que revela la violència amb què es van produir els fets. La principal hipòtesi és que el germà d'Antonio va entrar al cortijo familiar i va disparar al matrimoni. A mig quilòmetre es va treure la vida disparant-se amb la mateixa arma.

Mòbil econòmic

L'entorn familiar ha revelat als investigadors que el matrimoni i el cunyat no mantenien una bona relació. A falta d'apuntalar les seves sospites, la policia treballa amb la hipòtesi d'un mòbil econòmic. Una disputa per una herència hauria acabat d'endinsar-se en la mala relació familiar.

El germà d'Antonio havia exercit com a taxista a Granada fins que fa uns anys va vendre la seva llicència i se'n va anar a les Canàries. Allí va començar una nova vida amb els diners que havia obtingut. Va ser llavors quan ell i el seu germà van rebre l'herència dels seus pares, que incloïa la finca Los Aros.

Aquesta propietat va generar un enfrontament entre germans que, lluny de desaparèixer, va anar creixent amb el temps. El germà d'Antonio va tornar de les Canàries per instal·lar-se amb la seva parella a Torrox, Màlaga. Es va separar fa poc, i a poc a poc es va anar forjant la terrible venjança familiar.

La venjança del cunyat

Fa pocs dies van veure com el cotxe d'aquest home pujava pel camí que va cap al mas dels Aros. Es va instal·lar d'okupa a la finca on Antonio i María José anaven de tant en tant, i que ell considerava que era seva. Poc després, en arribar el matrimoni, es va desencadenar la desgràcia.

Dos agents de la Guàrdia civil
Els investigadors intenten aclarir aquest macabre succés | Guardia civil

En veure'ls aparèixer va esperar amb l'escopeta carregada i va esperar que ell baixés del cotxe per obrir el reixat. Quan el va tenir a tocar li va disparar dos trets, un al cap i un altre a l'abdomen. Ella va rebre un tret mortal al pit abans que tingués temps a baixar del cotxe per escapar.

El presumpte assassí es va allunyar uns metres i es va disparar al cap amb la mateixa escopeta. Tenia antecedents per violència de gènere i duia una vida inestable que va influir en els tràgics esdeveniments. La localitat ha decretat dos dies de dol oficial i les banderes de l'ajuntament onejen a mig pal.