20 anys de presó per agredir sexualment i amenaçar la seva parella a l'Empordà

Segons l'acusació, els fets van tenir lloc al llarg dels tres anys que va durar la relació, però el processat ha negat els fets

La Fiscalia demana per a l'acusat 20 anys de presó
La Fiscalia demana per a l'acusat 20 anys de presó | Cedida

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un home acusat d'agredir sexualment, maltractar i amenaçar la seva parella a Figueres, a l'Alt Empordà. En la seva declaració, però, l'acusat ha negat tant l'agressió com haver escrit missatges de Whatsapp on amenaçava la víctima durant els tres anys de relació que van tenir i que va acabar el juny del 2017. 

La víctima, en canvi, ha assegurat que l'home la forçava a tenir relacions i que ella accedia «perquè no s'enfadés». La dona també ha relatat que algunes vegades l'acusat aprofitava que ella dormia per introduir-li el penis a la boca o agafar-li la mà per masturbar-se. 

La dona acceptava mantenir relacions sexuals per por

La Fiscalia i l'acusació particular demanen una pena de 20 anys de presó per a l'acusat per un delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal, dos delictes d'amenaces en l'àmbit de la violència sobre la dona, un delicte de detenció il·legal i un delicte de maltractament per violència domèstica, i li apliquen una circumstància agreujant de parentiu. 

L'home jutjat i víctima van mantenir una relació durant tres anys i van compartir domicili a Figueres. Segons sostenen les acusacions, «en múltiples ocasions i a partir dels set mesos de relació sentimental», l'acusat atemoria la dona per forçar-la a tenir sexe. «Li requeria que mantingués relacions sexuals amb ell i, davant la negativa d'ella, se li encarava i li proferia expressions com aquesta: 'Puta, xupes la polla a altres i tens l'obligació de fer-ho amb mi perquè ets la meva parella'», recull l'escrit d'acusació. 

Les acusacions subratllen que, atemorida per l'actitud de l'acusat, la dona finalment accedia a fer-li fel·lacions o a mantenir relacions sexuals plenes. A més, continuen exposant, al llarg d'aquest temps, també aprofitava quan la dona dormia agredir-la. «Es col·locava sobre la seva parella i la despertava introduint-li el penis a la boca», indiquen fiscalia i acusació particular. 

La víctima va patir agressions i insults de tota mena

Per evitar nous atacs, la víctima va decidir no dormir al mateix llit que l'acusat. Tot i això, entre el setembre del 2016 i el mateix mes del 2017 –quan va acabar la relació-, la continuava «intimidant i coartant» insultant-la, trencant o llançant-li objectes o «cridant amb ràbia». «També li pegava cops per treure-la del llit o la subjectava amb força pels braços», concreten les acusacions que afegeixen que d'aquesta manera, sempre aconseguia atemorir la víctima perquè «accedís a mantenir relacions». 

L'home va agredir la seva víctima en nombroses ocasions
L'home va agredir la seva víctima en nombroses ocasions | Mossos d'Esquadra

 

Ja el setembre del 2017, quan la víctima va decidir no tornar al domicili, l'acusat la va trucar per telèfon i, segons les acusacions, la va amenaçar de mort. El mateix hauria fet trucant a una amiga de la dona. La mitjanit del 26 de setembre, la dona va tornar al domicili familiar a recollir les seves coses. Allà, l'acusat la va subjectar pels braços, la va llançar contra terra i li va treure el mòbil per evitar que marxés. Després de sis hores, va aconseguir fugir quan el processat s'havia adormit, segons mantenen les acusacions.


Comentaris

envia el comentari