Apallissen un home per denunciar un pis turístic il·legal a Barcelona

La víctima havia alertat l'Ajuntament del municipi, la plataforma 'Airbnb' i els hostes que l'allotjament no tenia llicència

Un veí de Barcelona ha denunciat, a través del seu compte de Twitter, el malson que està vivint per un pis turístic il·legal del seu mateix bloc. L'afectat ha explicat que després de comunicar a l'Ajuntament, a la Guàrdia Urbana i a la plataforma 'Airbnb' que l'allotjament no tenia llicència, el propietari del pis en qüestió hauria enviat una tercera persona per agredir-lo a ell i a la seva parella.

Un equip d'inspecció també va patir una agressió per part d'algú contractat pel propietari del pis turístic il·legal

Segons el testimoni, els sis mesos que han estat residint al costat del presumpte pis turístic il·legal han estat un «infern» per culpa del soroll dels inquilins i les contínues festes. Xavi Buxeda assegura que fa mesos que van denunciar l'allotjament veí a través del portal habilitat per l'Ajuntament de Barcelona per tancar els pisos que no tenen llicència. Però, encara que els inspectors acudissin al pis, «els turistes mai obrien la porta, conscients que sense ordre judicial, no podien entrar», explica l'afectat.

A més, en una ocasió, quan l'equip d'inspecció va desplaçar-se fins a l'allotjament il·legal, «algú enviat pel propietari els va increpar físicament». Com que l'activitat turística no va cessar, Buxeda va penjar un full d'advertència als llogaters perquè fossin conscients que el pis era il·legal, evitessin fer soroll i denunciessin l'habitatge a través de la plataforma de lloguer 'Airbnb'.

L'afectat denuncia que «no podrem tornar al nostre pis mai més»

A partir d'aquest fet, el testimoni explica que «el propietari, enfadat, va enviar-nos algú per donar-nos una pallissa per haver posat la denúncia», però quan van trucar la policia, l'agressor va tancar-se al pis. «Ara mateix estem a casa d'uns amics i no podrem tornar al nostre pis mai més, pendents de trobar una nova llar», denuncia Buxeda.

A hores d'ara, encara que l'afectat ha alertat 'Airbnb' que el pis no té llicència, la plataforma manté l'allotjament del carrer Tiradors, del barri del Born, en actiu. L'única mesura que s'ha pres des de l'agència turística ha estat «aconsellar» el propietari de complir la legislació local, segons un missatge enviat a l'afectat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari