Apareix el cos sense vida de Jon Bárcena, desaparegut el passat 30 de desembre

Un voluntari ha trobat el seu cos prop d'on van aparèixer peces de roba que portava quan va desaparèixer

Imagen de los buzos de la Ertzaintza durante sus labores de búsqueda
Bussos de l'Ertzaintza buscant el jove al pantà d'Urrunaga | CatalunyaDiari.cat

Un voluntari que participava en les tasques de cerca de Jon Bárcena, desaparegut fa un mes prop del pantà d'Urrunaga, al municipi alabès de Legutio, ha trobat el cos del jove a prop d'on va desaparèixer el passat 30 de desembre. Més de 500 voluntaris continuaven buscant el jove que va desaparèixer mentre pujava la muntanya amb els seus amics, dies abans de fer 20 anys. 

El cos del jove ha aparegut aquest matí de diumenge, 28 de gener, a uns 20 metres de la caseta on es van trobar diverses peces de roba del noi a principis d'aquest mes de gener, en una zona plena de pins. Segons 'El Correo', el jove portava la mateixa roba que quan va desaparèixer.

Jon Bárcena, desaparecido el pasado 30 de diciembre
Jon Bárcena, desaparegut el passat 30 de desembre | Xarxes socials

Més de 500 voluntaris buscaven el jove

Després d'aparèixer el cos, els voluntaris han avisat l'Ertzaintza, policia autonòmica del País Basc, que s'ha personat al lloc dels fets i s'ha posat en contacte amb la policia judicial per procedir amb l'aixecament del cadàver. 

La consellera de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia, ha confirmat que un familiar hauria identificat el jove, però ha aclarit que encara s'ha de procedir «a l'aixecament del cadàver i esperar fins que la investigació forense determini que es tracta d'ell i esclareixi les causes de la seva mort. 

Segons Heredia, el cos ha aparegut «fora del pantà» i en una zona que «ja havia estat rastrejada» prèviament, recordant que les hipòtesis inicials de la policia van dirigir la cerca del jove cap als voltants del pantà.

També ha volgut remarcar que encara «no hi ha dades concloents» sobre l'estat en què ha aparegut el cos, en ser qüestionada sobre possibles signes de violència sobre el cos del noi. «En tot cas, vull expressar la meva solidaritat amb el dolor de la família i agrair també la participació ciutadana que, des del principi, ha aportat informació i col·laboració en la cerca», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari