Imatge del carrer Fontanella de Barcelona.

Apareix un cadàver penjat en una tanca en ple centre de Barcelona

El cadàver estava enganxat en una tanca d'obra

Un home ha aparegut penjat en una tanca ha aparegut en ple centre de Barcelona. El cos ha estat trobat al carrer Fontanella, molt a prop de la plaça d'Urquinaona. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí, al seu perfil de Twitter, el cos estava enganxat en una tanca d'obra. 

Els Mossos d'Esquadra desconeixen si es tracta d'un suïcidi, però no ho descarten. Les darreres informacions apunten que l'home s'hauria tirat o hauria caigut des d'una grua situada en aquest carrer cèntric de la capital catalana. 

Una mort que recorda a la del barri del Fort Pienc

L'1 de desembre, un cadàver d'un home penjat d'un arbre va aparèixer al barri del Fort Pienc, a la ciutat de Barcelona. Aquest cas també va ser avançat per la periodista Anna Punsí. 

El cos va aparèixer a la confluència dels carrers d'Aragó i Marina, i va acabar amb la confirmació dels Mossos que es tractava d'un suïcidi. Aquest, es va produir dos dies després que aparegués un cadàver en el mateix districte, concretament al barri de l'Esquerra de l'Eixample.

Un home que buscava ferralla es va trobar el tors d'un home en l'interior d'una maleta dins d'un contenidor situat a la confluència entre el carrer Casanova i Aragó

Les dades de suïcidis, en augment

La conducta de suïcidi continua sent una invisibilitat. És un dels principals problemes de salut pública mundial. Les xifres de morts per aquesta causa en la població espanyola indiquen que es manté en la primera posició de mort externa, 4.030 morts durant el 2022. El cert és que la xifra continua creixent entre els adolescents, ja que cada vegada són més els intents de suïcidi entre els joves. 

A Barcelona, un 2% dels homes i un 3% de les dones van intentar suïcidar-se el 2021. Aquesta xifra assenyala que la població té problemes de salut mental. Encara que el nivell de resiliència enfront d'aquestes conductes sembla que s'està implantant a les escoles i instituts, fora de l'àmbit mèdic o clínic, encara no són suficients per controlar el risc, ja que les xifres van en augment exponencial.