Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb fotos del lloc dels fets i la guàrdia civil.

Apareix mort un noi de 33 anys en una discoteca a 300 quilòmetres de Catalunya

La Central de Totana va ser el focus de la moguda murciana als anys 80 i està pendent de demolició

La Guàrdia Civil investiga la troballa del cos sense vida d'un jove de 33 anys en una discoteca abandonada a Totana, Múrcia. Dos joves van trobar el cadàver dissabte a la tarda, a l'edifici de la discoteca Central de Totana. El lloc es troba en ruïnes des de fa anys.

La víctima és un veí de la localitat murciana d'Alhama, la identitat de la qual no se sap de moment. Dos joves de nacionalitat marroquina van trobar el cos i van trucar a la policia. L'Institut Armat s'ha fet càrrec de la investigació i intenta conèixer la causa de la mort.

Fins al lloc també es van desplaçar personal d'emergències sanitàries, que només van poder confirmar la mort del jove. L'edifici és un conegut local de la moguda de la Vall de Guadalentín als anys 80. Darrerament, hi va haver un incendi que va provocar la mort d'una altra persona.

La macabra troballa

Dos joves magribins van trobar el cos sense vida d'un veí d'Alhama de 33 anys a l'antiga discoteca Central de Totana. Els nois van trucar a la Policia Local informant de la troballa d'un cos.

Imatge de la discoteca Central de Totana.
Discoteca Central de Totana, on es va trobar el cadàver del jove | LV

L'avís es va produir dissabte a les 18.30 h, i efectius sanitaris van confirmar que el jove estava mort. Fins al lloc s'hi van desplaçar agents de la Guàrdia Civil, que van custodiar el cadàver fins a l'arribada de la comitiva judicial. Els uniformats van obrir una investigació per aclarir els fets.

En aquest mateix lloc hi va haver un incendi el setembre del 2021, i tres persones es van veure afectades per inhalació de fum, un d'ells va acabar morint. 

El 21 de març passat, l'ajuntament va ordenar l'enderrocament del local. En aquest lloc s'ha trobat el cadàver.

Pendent de demolició

La policia investiga la mort del jove en estranyes circumstàncies en aquest edifici abandonat de Totana. Intenten aclarir què hi feia aquest veí d'Alhama i si hi ha proves que indiquin si ha estat un crim intencionat o una mort accidental. L'autòpsia ajudarà a aportar més informació sobre el succés.

Als anys 80, discoteques com aquesta es van convertir en lloc de peregrinació per als amants de la festa a la província. L'aparició dels pubs i la seva popularitat va fer que aquests locals perdessin clients, i, a poc a poc, van anar tancant les portes. Aquest en concret fa anys que està abandonat.

El lloc va quedar com una zona freqüentada per rondadors del lloc i immigrants de la zona. El mes de setembre passat van saltar totes les alarmes per un greu incendi en què va morir una persona. Les autoritats locals van accelerar l'expedient per ordenar l'execució pendent des del 2010.

La Central, un lloc maleït

L'últim succés tràgic que va passar en aquest local, va ser un incendi declarat a l'interior de l'edifici. El foc va deixar atrapades tres persones de 22, 25 i 33 anys, que van haver de ser ateses pels sanitaris. El més greu va ser traslladat a l'hospital amb cremades i va morir dies després.

Totana és lloc de diverses tragèdies com la mort recent de l'alcalde o el crim masclista d'una noia de 17 anys. Juan José Cánovas, alcalde de Totana, va morir al gener per complicacions respiratòries derivades del coronavirus. L'edil de Guanyar Totana-IU va morir a l'edat de 63 anys.

Muntatge amb fotos d'un hospital amb Juan José Canovas, l'alcalde de Totana.
Juan José Cánovas, l'alcalde de Totana, va morir al gener | Catalunya Diari

Poc després va tenir lloc el succés que ha marcat els veïns del municipi. Johan, un noi de 19 anys, va matar a punyalades la seva exnòvia, Claudia, després que aquesta decidís deixar-lo. Aquesta nova tragèdia, amb la mort d'un altre jove en una discoteca maleïda, torna a consternar a la població d'aquesta localitat murciana.