Apareixen paquets sospitosos davant les seus d'Òmnium, la CUP, l'ANC i ERC a Barcelona

Els TEDAX ja estarien examinant la troballa, segons apunten les primeres informacions | Els Mossos han confirmat hores després que es tractava d'una falsa alarma

BCN
Apareixen paquets sospitosos davant les seus d'Òmnium, l'ANC i ERC a Barcelona | Twitter

Actualització 25/09/2019 a les 14.55 hores

Els Mossos d'Esquadra han conclòs que els objectes sospitosos que han aparegut aquest dimecres en diverses seus de partits, entitats i al Departament d'Interior són simulats. Concretament, s'han localitzat a les seus d'Òmnium Cultural, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), d'ERC, de Podem, de la CUP i d'Interior, segons han confirmat fonts de les entitats, dels partits i de la conselleria. 

La presència d'un paquet sospitós davant la seu d'Òmnium Cultural ha obligat a tallar el carrer Diputació de Barcelona el matí d'aquest dimecres. Segons apunta 'El Periódico', l'objecte en qüestió seria una garrafa que conté un líquid verd i compta amb una etiqueta on hi ha escrit 'TNT' i hi apareix una bandera d'Espanya. Els Mossos, però, han confirmat hores després que es tractava d'una falsa alarma.

De fet, i tal com ha explicat la mateixa entitat, «aquesta matinada ha aparegut un paquet sospitós davant la seu nacional d'Òmnium Cultural. Els Mossos d'Esquadra han activat els protocols i dispositius habituals en aquests casos. La previsió és que en breu la situació torni a la normalitat». En aquest sentit, cal destacar que les autoritats ja han reobert la zona acordonada, localitzada entre Plau Claris i Bruc.

Objectes similars a les seus d'ERC i de l'ANC

Amb tot, aquest no ha estat l'únic paquet sospitós que s'ha trobat aquest matí, ja que s'haurien trobat objectes similars davant les seus d'ERC i l'ANC, si bé la troballa davant l'Assemblea Nacional Catalana hauria tingut lloc al voltant de la una de la matinada i els Mossos d'Esquadra ja se l'haurien endut per analitzar el líquid blanc que contenia. Per aquest motiu, el carrer Calàbria també ha quedat tallat durant una estona, però ja s'ha reobert fa una mica.

També et pot interessar...


Comentaris
Mercè Esteve
És molt fort!!! Vam a per totes aquestos ptos nyordos. És una provocació constant i segur que són ells mateixos els que estan ficant provés falses... Com fèiem amb les bombes de les platges. Volem provocar una guerra???

envia el comentari