IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien amb pintades el «racisme» d'un ajuntament de la Noguera

El consistori va plantejar dubtes sobre el trasllat a una casa de colònies d'una trentena de MENA

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Una de les pintades aparegudes a Foradada acusant de "racista" l'Ajuntament | Twitter (@ALBIOL_XG)

 

El municipi de Foradada (Noguera) es va llevar aquest dilluns amb diverses pintades en què s'acusa l'Ajuntament de «racista». Les pintades han aparegut després que el consistori hagi plantejat dubtes sobre el trasllat de 32 menors estrangers no acompanyats (MENA) a la casa de colònies de Salgar, que s'habilitaria com a centre d'acolliment.

Actualment aquests menors es troben en una altra casa de colònies de Vilanova de Meià (Noguera), la qual que no pot acollir-los durant la Setmana Santa i l'estiu. La casa de colònies de Salgar, situada al municipi de Foradada, té una capacitat per a una cinquantena de persones.

 

Guerra de pintades a Bellpuig

El mes de juliol de l'any passat, Bellpuig va viure en menys de quatre dies tres pintades diferents en una tanca publicitària en desús que està ubicada al costat de l'N-II, a la sortida del municipi, a la comarca de l'Urgell. Si el primer cap de setmana, La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig, de la mà dels Comitès en Defensa de la República (CDR) de Lleida, pintaven un gran mural en el qual es podia llegir el lema «Fem República» i una estelada, un dels murals per la república catalana més grossos de Ponent, amb una extensió superior als 470 metres quadrats, dos dies més tard apareixia pintada a sobre una bandera espanyola. Els seus autors van esborrar en una nit l'estrella de l'estelada i van pintar dues línies vermelles al damunt, creant així la bandera espanyola sobre el text.

A través del seu compte de Twitter, el CDR denunciava el matí següent l'atac i assegurava noves accions per eliminar la bandera espanyola. En aquest sentit, feia una crida a la participació de voluntaris, perquè no disposava dels mateixos mitjans que l'anterior vegada. I així va ser. Membres del Comitè de Defensa de la República de Bellpuig van repintar de nou el mural. De moment, es va recuperar l'estrella de l'estelada i es van anant pintant les línies vermelles de groc, per tapar la bandera espanyola. No obstant això, segons van avançar, la idea era pintar-lo de nou perquè recuperi el seu estat inicial. Després de diversos mesos, desconeixem quin és l'estat actual del mural.

  • També et pot interessar: Un tren no pot sortir de Cervera per les pintades a la cabina del maquinista

Comentaris

envia el comentari