rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Tercer dia consecutiu amb grans retards a Rodalies

Aparten un professor de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona per un presumpte abús sexual a una nena

La fundació del centre ha posat el cas en mans dels Mossos d'Esquadra i de la Fiscalia
Aparten un professor de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona per un presumpte abús sexual a un menor | Google Maps

 

Un professor de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona ha estat apartat cautelarment de les seves funcions com a docent després que una família del centre denunciés presumptes abusos sexuals a un a nena. A través d'un comunicat difós aquest dissabte, el director de la fundació del centre, Llorenç Claramunt ha explicat que ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia, dels Mossos d'Esquadra, del departament d'Educació, del Consorci d'Educació de Barcelona i de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. A més, també n'ha informat la comunitat educativa de l'escola: «claustre, Consell Escolar, AMPA, comitè d'empresa i famílies».

 

Tal com informa el portal '324', fons pròximes a la investigació asseguren que la família ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra al·legant que el professor havia realitzat tocaments a la seva filla menor. 

 

La Fundació Anna Ravell ha detallat que, després d'escoltar la versió del docent, l'escola ha decidit «apartar-lo cautelarment de les seves responsabilitats i tasques docents fins que s'aclareixin els fets per part de les Autoritats i institucions competents»Segons les fonts, el professor no reconeix aquests suposats abusos a la nena. 

El centre s'ha posat a disposició de la família

Paral·lelament, tant la fundació com l'escola «han ofert tota l'atenció necessària a la família i a l'infant» i han explicat que estan «col·laborant amb les autoritats que investiguen el cas» per tal «d'aclarir els fets el més aviat possible».

 

A través d'un comunicat, la fundació ha subratllat que des del 2011 els maristes estan «desenvolupant i implementant un protocol de prevenció i de protecció dels infants en totes les escoles, des d'Educació Infantil fins a Batxillerat i també a les obres socials».

 

Diversos casos d'abusos als Maristes

Els casos d'abusos sexuals en diverses escoles de la congregació dels Germans Maristes van començar a sortir a la llum fa dos anys, el febrer del 2016, quan 'El Periódico' va destapar que s'havien interposat diverses denúncies d'abusos sexuals que havia comès un professor del Col·legi Maristes del barri de Sants-Les Corts de Barcelona. Moltes de les denúncies havien tingut lloc feia anys. 

 

Des de llavors han anat sorgint altres casos que han esquitxat diferents col·legis d'aquesta congregació. Els casos han afectat diverses escoles dels Maristes arreu del territori català, com els dos col·legis de Sants-Les Corts i el de la Immaculada, a l'Eixample de Barcelona; el centre de Rubí, al Vallès Occidental, i l'escola que tenen a la ciutat de Girona.