rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Apunyala un amic a Palamós i li cau una pena de només dos anys de presó perquè anava begut i drogat

Els fets es remunten al 10 de maig de 2015
Aleks Abovyan, durant el judici d'aquest dimecres | CatalunyaDiari.cat

 

Anar sota els efectes de drogues i alcohol ha servit a un home per justificar un intent d'homicidi amb arma blanca. Els fets es remunten al 10 de maig de 2015 a Palamós, quan l'acusat es va trobar amb un amic i després d'una «forta discussió» l'home va apunyalar a la víctima amb un  ganivet de cuina de 12,5 centímetres de fulla

 

La víctima —que va renunciar a qualsevol indemnització per part de l'agressor, Aleks Abovyan — va haver de ser operada d'urgència i, posteriorment, va necessitar un total de 24 dies per curar-se, dels quals cinc d'ingrés hospitalari. 

 

El cas, finalment, ha arribat aquest dimecres, 18 d'abril, a la tercera sessió del judici a l'Audiència de Girona i els magistrats han optat per decretar una pena de només dos anys de presó, al·legant que anava drogat i begut, tot i que l'home s'enfrontava inicialment a una pena de 9 anys per intent d'homicidi

  

«L'important» consum de drogues i alcohol, evitarà el seu ingrés a presó

El processat, Aleks Abovyan, s'enfrontava en primera instància a una pena de 9 anys de presó a causa d'un intent d'homicidi a més d'acusar-lo d'abús de superioritat. 

 

La Fiscalia, però, ha optat per retirar l'acusació al·legant el seu evident estat d'embriaguesa —tot i que no ha sortit a la llum la taxa d'alcohol en sang de l'home en el moment de l'agressió al seu company— al llarg d'aquella nit. Es considera «important», de fet, el consum d'alcohol i cocaïna d'aquella jornada. 

 

Finalment, l'home no entrarà a presó. El fet que Aleks no presentés antecedents penals, ha estat clau perquè la Fiscalia reconsiderés la seva acusació i l'imputés només per dos anys. Quelcom que li permetrà no entrar a presó amb la condició que no delinqueixi durant 3 anys. 
 

Una discussió en un bar, el motiu del succés

Aleks Abovyan, un cuiner d'origen georgià, va donar la seva versió dels fets. A la qual, per cert, la Fiscalia ha donat validesa. L'home va sortir de treballar cap a les 12 de la nit i va quedar amb dos amics seus per prendre una copa en un pub de Palamós.

 

Va ser en aquest espai on es van produir les primeres discussions, tot i que hores després van posar rumb a una altra zona de la població gironina. En aquest sentit, tots tres es dirigien a casa d'un amic comú i va ser aleshores quan va «augmentar» la disputa i es van arribar a insultar i amenaçar.

 

Finalment els homes van acabar en un darrer bar, on l'acusat va agafar un ganivet de cuina de 12,5 centímetres de fulla i va apunyalar el seu company entre dues costelles.