Un apunyalat en una brutal nova baralla a la Barceloneta

Els veïns denuncien la situació d'inseguretat que viuen al barri pels continus enfrontaments de 'narcos' i turistes

«Està el barri calentet»assegura una veïna de la Barceloneta. És la sensació de la majoria de ciutadans que viuen prop de la platja, contínuament testimonis de baralles brutals als seus carrers. L'últim enfrontament ha encès les alarmes novament i amb més força que mai al barri mariner de Barcelona. I és que la trifulga s'ha saldat amb un ferit per apunyalament. «Encara no ha arribat l'estiu i ja estem així», lamenten els veïns, atemorits.

La baralla va tenir lloc aquest passat dimecres entre els carrers Judici i Sevilla, al costat de la plaça de la Barceloneta, deixant un violent episodi de cops de puny i puntades de peu als ulls dels testimonis que ho vivien des dels seus balcons. Va ser poc després de les 22.00 hores en una de les cantonades considerades les més conflictives del barri, però els Mossos van tardar a arribar al lloc, segons informa un testimoni de l'incident a 'Crónica Global'. En una gravació de la baralla se senten crits i insults en anglès, durant més d'un minut, sense que apareguin les autoritats.

Els problemes d'inseguretat centren la campanya electoral

L'actual alcaldessa i la resta de candidats de la ciutat comtal tenen el problema de la inseguretat ciutadana com un dels grans eixos a solucionar en els diferents models de ciutat que estan plantejant durant la campanya electoral. Mentre els comuns ho atribueixen a una falta d'agents de Mossos, els seus rivals apunten a la «incapacitat» de Colau per a governar i l'assenyalen com a culpables de l'índex de criminalitat i incivisme a Barcelona.

Cinc baralles més la setmana passada

Els veïns de la Barceloneta asseguren que les baralles «no són fets aïllats». De fet, fa només nou dies difoníem la gravació d'un altre enfrontament entre una banda de narcos i un resident de la zona, que va decidir enfrontar-s'hi, fart del soroll i ambient que creen els traficants a sota de casa seva. L'home va acabar imputat per lesions per colpejar amb un martell un dels camells, a qui suposadament va prendre l'eina, per a defensar-se.

Les baralles s'estan tornant habituals a Barcelona i és comú també que n'apareguin gravacions. La setmana passada se'n van produir quatre més a Ciutat Vella, pel control de les zones de distribució de droga i robatoris. Davant la preocupant situació i a l'espera que l'executiu municipal hi posi remei, alguns comerciants han optat per contractar seguretat pel seu compte. A plaça Reial ja hi ha una patrulla de vigilants privats patrullant en contra dels furts i l'incivisme i, probablement, no serà l'única.

També et pot interessar...


Comentaris
Carles
En ángles?? segur??

envia el comentari