Aquest mes podrem veure una de les superllunes més grans i brillants de l'any

Serà el pròxim 16 d'octubre
La superlluna d'octubre es podrà veure en tot el país | Getty Images

 

També coneguda com a lluna del caçador per ser un bon moment per a la caça nocturna, aquesta superlluna serà un 16% més gran i un 30% més brillant del normal. El pròxim 16 d'octubre veurem al nostre satèl·lit en el perigeu, és a dir, el punt en què la Lluna està més prop de la Terra.

 

Aquest impressionant fenomen es podrà veure exactament a les 20.08 hores des de qualsevol punt del país, però sobretot al centre, sud i oest de la península, on s'espera un clima agradable que propiciarà les bones vistes de l'esdeveniment. El nord tindrà més problemes per poder veure-la en tota la seva esplendor.

 

Octubre és el millor mes per als amants de l'astronomia, ja que convergeixen molts fenòmens, com les Dracònides, una pluja d'estels que ocorre a principis d'octubre. Qui es quedi amb les ganes de veure-la que no es desanimi: al novembre i desembre tindran oportunitat de gaudir d'una altra superlluna.

Però aquesta no és la cita astronòmica que ens queda més a prop. El proper dia 21 d'octubre podrem veure les Oriònides, una pluja d'estels, encara que no gaudirem de la mateixa sort per poder veure-la, doncs la Lluna estarà prop del quart minvant.

 

 

Però abans d'això hi ha altres cites astronòmiques. El dia 21 d'octubre tindrem les Oriònides, una altra pluja d'estels, encara que la visió no serà la més apropiada en estar la Lluna prop de la cambra minvant. També cal afegir que en l'últim cap de setmana d'octubre, com és habitual, es canvia l'hora per entrar en l'horari d'hivern, retardant el rellotge una hora quan aconsegueixi les 3.00 de la matinada. Dormirem una hora més, però enfosquirà molt més primerenc.