ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Els 'armilles grogues' tornen a bloquejar el trànsit a la Catalunya Nord

Importants vies com l'AP-7 o l'A-9 s'han vist afectades | Centenars de camions han quedat aturats entre la zona del Pertús i la sortida de Perpinyà nord

Imatge de les retencions a les carreteres de la Catalunya Nord
Imatge de les retencions a les carreteres de la Catalunya Nord | CCMA

Aquest dissabte al matí s'han produït nous talls i afectacions a les carreteres de la Catalunya Nord com a conseqüència de les protestes dels 'armilles grogues'. Les vies amb problemes han estat: l'A-9 entre els peatges de Perpinyà i el Voló, al tram que uneix amb la Jonquera, i l'AP-7 a la zona de Figueres, on s'hi han arribat a acumular més de 20 quilòmetres de cues.

Cal dir, però, que el bloqueig que han fet només ha estat destinat a vehicles de gran tonatge, que han quedat atrapats entre el Pertús i la sortida de Perpinyà nord. D'aquesta manera han aconseguit que aquests transports no hagin pogut arribar a les grans  superfícies a les quals es dirigien. Les protestes es van iniciar fa aproximadament un mes i des de llavors, els 'armilles grogues' ja han provocat diversos bloquejos de carreteres a la mateixa zona.

La policia ha intentat evitar que arribessin als peatges

Tot i que hi han hagut importants afectacions en les vies mencionades, agents de la policia han aconseguit, en un primer moment, minimitzar les conseqüències de les protestes dels 'armilles grogues' aconseguint que no arribessin físicament als peatges. De fet, els grups s'han situat a uns metres de distància de les barreres i allà han arribat a un acord per tal que s'aixequessin per als turismes.

Una forma de protestar amb la que han aconseguit que els cotxes no hagin pagat els peatges i que, per tant, el govern francès no hagi cobrat. A poc a poc el nombre de manifestants anava augmentant i, finalment, arribaven fins als principals peatges de la zona.

Afectacions importants en el trànsit

Tot i que els manifestants permetien el pas de turismes i algun camió, les carreteres de la zona s'han vist afectades per les retencions i s'hi han generat cues quilomètriques. A quarts d'onze del matí, agents dels Mossos d'Esquadra intentaven evitar afectacions a l'AP-7 tallant les entrades 1 i 2 de la Jonquera, de la mateixa forma que a Figueres.

Aquestes accions no han aconseguit el seu objectiu i tant a l'AP-7 com a l'A-9 s'hi han produït retencions. De fet, entre Figueres i la frontera, a l'AP-7, les cues han arribat a ser de més de 20 quilòmetres de llargada, el trànsit s'ha desviat per l'N-11.

Molts conductors, a favor de la protesta

«La gent viu amb 1.200 euros i el cost de la vida aquí és molt més alt», explicava un dels manifestants. Tot i els quilòmetres de retencions, alguns dels conductors afectats donaven el seu suport a les persones que protestaven, entenent la seva causa, d'altres simplement es resignaven.

«No és un tema polític, aquí som tots treballadors que ens hem unit i que estem d'acord que el govern de Macron marxi o canviï les polítiques que està duent a terme», ha dit una altra de les manifestants explicant la situació.


Comentaris

envia el comentari