L’arribada d’immigrants a Catalunya desborda els serveis socials

Arriben a Catalunya en autobús, perquè asseguren tenir-hi família o amics

Una cua d'immigrants a Granollers, el passat 23 de febrer de 2015
Una cua d'immigrants a Granollers, el passat 23 de febrer de 2015 | CatalunyaDiari.cat

L’aterratge constant d’immigrants a l’estat espanyol —sobretot a través d’Andalusia i les Canàries, on aquest cap de setmana se n’han rescatat gairebé 800—, provoca que el caos més absolut s’apoderi dels serveis socials a Barcelona.

Segons informa ‘Cadena SER’, diversos autocars han arribat la darrera setmana a Barcelona, en el que s’esmenta que és un tràmit habitual pel qual es desplaça els immigrants arribats a Espanya en llocs on diuen tenir familiars o amics.

Els serveis socials a Catalunya, saturats

L’arribada d’aquests immigrants a Barcelona —més concretament— ha saturat els serveis socials de la ciutat comtal, tal com ho reconeix la mateixa Guàrdia Urbana.

La problemàtica neix de la massiva arribada d’immigrants a la geografia catalana i davant la impossibilitat d’encabir-los en diferents espais de Barcelona —molts dels equipaments establerts ja estan plens— els nous immigrants seran enviats fins a la seu de la Creu Roja, davant una situació d’allò més urgent.

El nou circuit per als nouvinguts, així mateix, serà gestionat per la mateixa Creu Roja, que els traslladarà en diferents equipaments vinculats a la organització.

Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny.
Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny. | Cedida

 

Gran part dels nouvinguts pateixen sarna

És una de les grans problemàtiques de la immigració que arriba a l’estat espanyol. Els serveis socials han explicat al mitjà citat que una part important dels nouvinguts pateixen sarna i per això s’han d’extremar les condicions de seguretat i sanitat dels equipaments on siguin enviats.

L’ombra de la sarna, que podria ser conseqüència de les pèssimes condicions del viatge, obliga als agents a actuar amb mascareta i guants en totes les ocasions que tractin amb aquests nouvinguts.  

Cal recordar, així mateix, que Salvament Marítim va rescatar el passat diumenge, 24 de juny, a un total de 190 persones que anaven a bord de 14 pasteres que van arribar a la costa d'Andalusia. Molts d'aquests, doncs, acaben a Catalunya en autocar en esmentar que tenen família o coneguts repartits per la geografia catalana. 


Comentaris

envia el comentari