Quatre dels agents de l'ARRO de Lleida que van participar en l'actuació.

Agents de l'ARRO dels Mossos salven la vida d'un nen de tres anys a Lleida

La mare del menor, inconscient i convulsionant, el transportava en cotxe cap a l'hospital Arnau de Vilanova i es va creuar amb dos equips de l'ARRO, que van ser claus per salvar la vida al nen

Dos equips de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Lleida van salvar la vida d'un nen de tres anys a Lleida aquest passat cap de setmana.  La formació i l'entrenament que tenen aquests polivalents agents de la policia catalana van permetre respondre a un crit d'alarma i angoixa d'una mare que veia com el seu fill patia convulsions per culpa d'una febre de 40 graus.

Va passar aquest cap de setmana, dissabte, quan al mig del carrer, a les cinc de la tarda, dues furgonetes de l'ARRO dels Mossos es va creuar amb un cotxe del qual va sortir una dona cridant. Quan els agents s'hi van acostar van veure que a l'interior del vehicle hi havia una dona amb un fill en braços inconscient i convulsionant.  Els agents van activar per emissora una ambulància del SEM i també van iniciar les maniobres de reanimació fins que van aconseguir que el nen, en Mohamed, de 3 anys, tornés a respirar.

El nen respirava molt poc a poc, l'actuació de l'ARRO va ser clau

Ho feia molt a poc a poc i tothom imaginava el pitjor. Els agents no només van socórrer el nen i el van posar en una posició segura quan va començar a respirar esperant l'ambulància del SEM, també  van haver d'atendre la mare del nen, que va entrar en crisi d'angoixa i també van protegir l'escena i preparar el lloc per l'arribada de l'ambulància.

Agents de l'ARRO dels Mossos han explicat que si bé estan preparats per fer actuacions com aquestes, cada casa és un món diferent però la formació que tenen, i que entrenen cada dia, els ajuda a mantenir la calma i en saber què fer. Un auxiliar d'infermeria pediàtrica també es va sumar a les tasques de reanimació del nen fins que va arribar l'ambulància del SEM, que es va endur la criatura cap a l'hospital Arnau de Vilanova, on va poder ser estabilitzat i donat d'alta hores més tard.

Quatre agents de l'ARRO de Lleida a la porta de la comissaria dels Mossos.
Els metges que van atendre el menor asseguren que l'actuació dels Mossos va ser clau per salvar-li la vida. | CatalunyaDiari

 

Dos agents de l'ARRO van anar a l'hospital per interesar-se pel nen i van poder parlar amb personal mèdic i els hi van explicar que les tasques de reanimació que va rebre el menor per part dels agents i del personal mèdic al carrer va ser clau per poder-li salvar la vida. La mare va agrair l'ajuda dels policies sense imaginar què hagués pogut passar si no s'hagués creuat amb les furgonetes de la policia, ells haguessin ajudat al Mohamed i activat una ambulància del SEM.  El cotxe anava direcció l'hospital però qui sap si hagués arribat en vida. Els metges qualifiquen de clau la intervenció dels policies per salvar la vida del nen.