rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El jutge no es creu Rosa Peral en la mort del manter de Montjuïc de 2014 i torna a arxivar el cas

S'havia reobert per les declaracions d'ella contra Albert López; els dos investigats i en presó per la seva presumpta relació amb el crim del pantà de Foix
Rosa Peral, detinguda per l'assassinat de Pedro Rodríguez | EFE

 

Rosa Peral i Albert López, els dos guàrdies urbans investigats pel crim del pantà del Foix, també van estar involucrats en la mort d'un manter a Montjuïc el passat 10 d'agost de 2014. Durant una operació policial contra la venda ambulant, liderada per la Guàrdia Urbana de la ciutat i on hi van participar aquest dos agents, un manter va caure un terraplè després d'haver agredit amb una arma blanca a Peral i haver-se enfrontat amb López. L'home va caure d'esquena i es va donar un fort cop al cap; tot i que es va activar el SEM, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

 

Tot s'havia considerat un accident però arran del cas del crim del pantà del Foix —encara per resoldre— el jutge del 31 de Barcelona va decidir reobrir el cas quan Rosa Peral va dir que Albert López li havia dit que havia matat el manter «per ella». Totes aquestes declaracions s'emmarquen en les investigacions que els Mossos estan fent relacionades amb el crim d'un altre guàrdia urbà i en el qual Peral i López s'acusen un a l'altre.

 

Tornen a arxivar el cas

El jutge que va reobrir la causa finalment ha decidit, de nou, arxivar el cas. Segons el jutge, les proves forenses que es van practicar al manter, les versions dels testimonis i també que la víctima tenia intenció d'escapar-se, no donen rigor ni veracitat a les declaracions de Rosa Peral contra l'agent Albert López. El jutge també apunta que Peral i López es troben en un procediment judicial paral·lel i que el testimoni d'ella contra ell també podria ser part de la seva estratègia per acusar-lo del crim del pantà.

El jutge no ha comprat la versió de Rosa Peral i ha decidit arxivar el cas per falta de noves proves. Fins i tot sense escoltar la versió de les companyes de cel·la de la policia, que és a qui ella havia explicat les seves teories sobre la mort del manter i que és com havien arribat fins als Mossos d'Esquadra.

 

Relació amb la mort del pantà de Foix

El cas sobre la mort de la parella de Peral en mans, presumptament, d'ells dos, segueix obert. Una de les teories que tenien els investigadors és que la mort de pantà de Foix també podia estar relacionada amb el manter. La víctima podria haver fet xantatge a la parella per no explicar què sabia de la mort del manter a Montjuïc i va ser llavors quan van decidir treure-se'l del mig.