Arxiven la causa contra la mossa que va abatre el terrorista de Cornellà

La jutgessa corrobora la versió de la policia i del sergent i creu que va disparar contra Taib quan no va tenir més opció i «en defensa pròpia»

La mossa d'esquadra que va abatre el terrorista de Cornellà va disparar quan ja no podia fer res més. Així ho creu la jutgessa de Cornellà que va obrir diligències arran dels trets que la policia va fer contra Abdelhouahab Taib quan aquest, de matinada i armat amb un ganivet, va entrar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. La jutgessa, que va intervenir l'arma de la policia, va prendre declaració a la policia i al sergent que hi havia també al lloc dels fets i va visionar el vídeo dels fets, ha decidit arxivar la causa. L'agent responsable de la porta va declarar com imputada i va participar també en la reconstrucció dels fets però finalment la jutgessa ha decidit arxivar el cas. El sergent, que també va trobar-se cara a cara amb l'assaltant però que no va disparar, va declarar com a testimoni.

La jutgessa creu que la policia va disparar només quan no tenia cap altra opció per aturar a Taib. La magistrada accepta que l'agent dels Mossos va disparar contra l'assaltant en defensa pròpia per repel·lir un atac que, segons es veu a les imatges —en un vídeo avançat per 'EstrellaDigital'— i detalla la jutgessa en el seu escrit era «directe» i tenia com intenció matar la policia. L'atac contra els Mossos va ser pocs dies després de la celebració dels 365 dies de l'atemptat terrorista contra la ciutat de Barcelona i Cambrils i cal recordar, com també detalla la jutgessa en la interlocutòria, que l'agent va sentir com Taib feia consignes en àrab i que mencionava «Al·là». L'home es va treure un ganivet de grans dimensions de sota la samarreta i es va abraonar sobre l'agent, que estava asseguda a l'interior de la peixera de recepció. Després, la va perseguir amb intenció també de matar-la. En l'escrit la magistrada deixa clar que està confirmat que l'home no només matar la policia també tenia intenció de seguir amb la seva acció contra altres policies.

Va evitar una massacre a l'interior de la comissaria

Des del sindicat de Mossos USPAC, que exerceixen la defensa de la mossa, van assegurar que l'acció heroica de la policia d'abatre el terrorista va evitar una massacre a l'interior de la comissaria. En aquell moment diversos agents desarmats s'estaven canviant al vestuari de la comissaria per entrar a treballar al cap de pocs minuts, si Taib hagués pogut accedir a l'interior de les dependències policials n'hauria pogut ferir molts d'ells. El director general de la Policia va qualificar l'acció de la mossa de «proporcional i correcte» i des d'USPAC fins i tot es va demanar condecorar la policia. Després de l'arxivament de la causa, aquesta felicitació està més a prop.

A l'Audiència Nacional encara està en marxa, sota la direcció del jutge Andreu, les investigacions per aclarir què va motivar a Abdelhouahab Taib a cometre l'atemptat de Cornellà. Els Mossos d'Esquadra tracten l'atac com un atemptat terrorista des del moment que l'Audiència Nacional en va assumir la investigació. En l'escorcoll a casa d'ell es va trobar divers material que encara s'està investigant. La seva exparella va explicar en una carta que el seu marit no era terrorista però els experts en radicalització tenen clar que ens trobem davant d'un atac gihadista.


Comentaris

envia el comentari