Mossos d'Esquadra a l'Aeroport del Prat

Detenen dues persones per assaltar l'aeroport del Prat de matinada

Els assaltants van accedir a les instal·lacions de la T1 entrant amb un vehicle per les portes giratòries

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones aquest divendres per accedir amb el seu vehicle a l'interior de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat. No hi ha cap persona ferida, segons han informat a través de Twitter. Els TEDAX  han descartat que el vehicle porti explosius. Els fets han tingut lloc cap a les 5 de la matinada, quan el cotxe ha accedit a la zona intermodal de l'aeroport. L'operació encara està en marxa i els Mossos demanen a la ciutadania que segueixi les indicacions policials.

Descartat el mòbil terrorista en l'incident

Si bé en un primer moment s'havia considerat la possibilitat que es tractés d'un atemptat, els Mossos d'Esquadra han descartat finalment el mòbil terrorista en l'incident a l'aeroport del Prat d'aquesta matinada. El fet que ha provocat que saltessin totes les alarmes ha estat que els dos ocupants han sortit del cotxe i un d'ells ha fet una proclama de tipus islamista, segons havia explicat el comissari en cap, Eduard Sallent.

Tots dos, de nacionalitat albanesa, han estat detinguts. La investigació ha determinat, però, que no hi havia una motivació terrorista al darrere. Un dels dos arrestats ha donat positiu en el test de substàncies estupefaents.

La UME inicia les tasques de desinfecció

Paral·lelament, una unitat tàctica de 83 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) del quarter de Saragossa va arribar ahir pels volts de dos quarts de vuit del vespre a la zona de sortides de la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat, on van començar les tasques de neteja i desinfecció.

Són les primeres actuacions de les forces armades espanyoles a Catalunya  en el marc de l'operació 'Balmis', desplegada des de la declaració de l'estat d'alarma per lluitar contra el covid-19. Els militars van arribar al Prat en un total de 28 vehicles i des de poc després de dos quarts de vuit van començar a ruixar cada racó de la terminal amb una solució d'aigua i lleixiu, especialment a les zones de major trànsit de passatgers.