rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Dos dels assaltants de la joieria de Castelldefels haurien fugit a Portugal

De moment, dos dels lladres ja han sigut detinguts
Un agent fora de servei dels Mossos apuntant a un dels lladres de Castelldefels. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra creuen que dos dels quatre atracadors de la joiera de l'Ànec Blau a Castelldefels, podrien haver sortit d'Espanya i trobar-se a Portugal. Allà algun col·laborador els estaria ajudant per ocultar-se de la policia, segons informació de 'La Vanguardia'.

 

Pel que sembla, un d'aquests dos fugitius seria l'home que va fer diferents trets per obrir-se pas en la fugida del lloc dels fets, el passat 16 de juliol, precisament un dels assaltants amb més experiència de la banda, ha comès molts delictes violents a Xile, lloc de procedència de tots quatre lladres.

 

Un altre dels integrants de la banda tindria també una dilatada experiència delictiva. Els altres dos, un d'ells també suposadament fugit a Portugal, no tenien experiència en el món dels robatoris, es trobaven en un procés d'aprenentatge.

 

Dos dels atracadors, detinguts

Poc després del robatori a la joieria dos dels participants en l'assalt a la botiga de Castelldefels van poder ser detinguts, un prop del lloc del robatori, l'altre a Madrid. El primer detingut va ser localitzat per la policia poques hores després de l'assalt, va ser una veïna qui el va veure passejant pel seu barri i es va avisar la policia. El van poder identificar com a un dels autors.

 

Després d'això, els investigadors van esbrinar que la banda tenia un pis franc a Badalona, i allà van detenir una dona com a col·laboradora, ella els va proporcionar la casa i el cotxe amb el qual van fugir del lloc del robatori. Després d'aquesta detenció, els Mossos encara van poder localitzar un altre pis utilitzat pels homes, aquest a Madrid.

 

Dijous a la nit, després de mantenir el pis completament vigilat, van poder detenir el segon dels autors de l'assalt. En un principi les sospites dels policies era que els altres dos membres de la banda es trobaven també a la capital, però van fugir en saber que els investigadors estaven tan a prop.

 

El robatori a la joieria

Els assaltants van entrar a l'establiment amb la cara tapada i armats amb pistoles a plena llum del dia, de fet, en els moments en què tot va succeir, la botiga estava oberta al públic. Un agent fora de servei dels Mossos que estava a la zona va intentar detenir-los, però un dels lladres, per fugir, va disparar dos trets. Van aconseguir marxar de la zona amb un cotxe que ells mateixos van cremar després.