Assalten i llancen un discapacitat a un riu des d'una altura de cinc metres

Els autors dels fets estan acusats d'un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa

Els sindicats asseguren que els ajuntaments catalans no vetllen pels drets dels funcionaris amb discapacitats
Els acusats van assaltar la víctima i la van llançar a un riu | Cedida

La Guàrdia Civil ha detingut al municipi de Las Torres de Cotillas, a Múrcia, set joves, alguns menors d'edat, com a presumptes autors d'un delicte de lesions, robatori amb violència, detenció il·legal, omissió de socors i homicidi en grau de temptativa. Els acusats van assaltar una persona amb discapacitat, i posteriorment la van llançar al riu Segura. 

Els impactants fets van tenir lloc el passat mes de novembre, quan la víctima es va presentar davant la Guàrdia Civil per denunciar que havia patit agressions i coaccions d'uns desconeguts, mentre es trobava en un parc del municipi.

Concretament, l'home va assegurar que li van lligar els peus i les mans, i va quedar immobilitzar a un banc. Després, segons l'escrit de la víctima, els acusats van accedir al seu domicili,  després d'escorcollar l'habitatge van sostreure rellotges, un telèfon mòbil i altres objectes de valor. 

El van llançar al riu Segura des d'una altura de cinc metres

Uns dies després, la víctima es va presentar novament a la caserna de la Guàrdia Civil, aquest cop per denunciar que, mentre passejava quan ja era de nit, va coincidir per sorpresa amb un dels joves que l'havien atacat, que el va amenaçar perquè retirés la denúncia.

Posteriorment, la situació es va tornar més violenta, i la víctima va ser forçada a entrar en un vehicle, en el qual es trobaven la resta de presumptes assaltants. A continuació, el van portar a una zona allunyada a la vora del riu Segura, on el van obligar a abandonar el vehicle i el van empènyer des d'una altura de cinc metres al mateix riu.

La víctima va aconseguir sortir de l'aigua amb dificultat, nedant a poc a poc, i va caminar mullat més de tres quilòmetres, fins a arribar a casa ja molt entrada la nit. El cas es troba ara en mans del jutjat d'instrucció de Molina de Segura, i de la Fiscalia de Menors de Múrcia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari