L’assassí de la Laia va matar la nena en veure «una ombra» que s’abraonava sobre ell

L'acusat del crim de la petita Laia va relatar que va agafar dos ganivets en veure que hi havia algú dins de casa seva
Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra
Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Joan Francesc López Ortiz, acusat i principal sospitós de l’assassinat de la menuda Laia a Vilanova i la Geltrú, va admetre ahir que va matar la menor sense ser-ne conscient. Més enllà d’aquest fet, el presumpte assassí de la menor va relatar que la petita va entrar de manera voluntària al seu domicili i ell, espantat, va acabar aferrant la nena pel coll.

 

L’advocat del presumpte, Álex Zaragüeta, ha admès a Telecinco que és una història d’allò més «surrealista». El mateix advocat, relata aquell dia López va consumir drogues de manera molt regular sortint i entrant del seu pis per anar al bar que hi havia sota de casa seva —quelcom queja vam explicar a CatalunyaDiari— i en tancar la porta en una d’aquestes sortides, va veure que hi havia algú dins de casa seva.

 

I en aquest estat de «paranoia», segons el seu advocat, López agafa dos ganivets per defensar-se d’una «ombra molt petita que, de sobre, es feia gran i s’abraonava sobre mi».

Joan Francesc va agafar «l’ombra» pel coll

Va ser en aquest context d’al·lucinació quan, segons Zaragüeta, Joan Francesc López Ortiz va agafar l’ombra pel coll amb «la intenció de deixar-la inconscient».

 

L'advocat Álex Zaragüeta, en sortir dels jutjats de Vilanova
L'advocat Álex Zaragüeta, en sortir dels jutjats de Vilanova | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i això, aquesta no va donar el seu braç a tòrcer i va contraatacar amb «cops i puntades de peu» en el que va ser una «baralla llarga» a la qual va rebre «cops forts». I seria en aquest precís instant quan l’home hauria acabat amb la vida de la menuda Laia.

Els tiets de la Laia van entrar just després al domicili

Els tiets de la nena van trobar el cos sense vida de la menor just quan van entrar a casa seva. Sospitaven, de fet, que la petita Laia hauria pogut desaparèixer a casa d'en Joan Francesc —posteriorment detingut pels Mossos d'Esquadra— en el moment que baixava les escales del domicili de la seva àvia.  

 

Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

 

 Comentaris

envia el comentari