El presumpte assassí de la petita Laia va passar les 72 hores al calabós anant al metge, fumant i demanant medicació

Juan Francisco López va ser detingut el passat dilluns pel presumpte assassinat de la Laia, de només 13 anys

Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra
Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirigit pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

El brutal assassinat d’una menor a Catalunya continua instal·lat a la primera plana informativa. Francisco López Ortiz hauria asfixiat la petita Laia el dilluns passat després d’irrompre la seva trajectòria quan aquesta marxava de casa dels seus avis. Hores després, la detenció del presumpte agressor del crim era detingut pels Mossos d’Esquadra i tancat en un dels calabossos del cos a Vilanova.

El presumpte agressor de la menor catalana —que ja és a presó sense fiança—, després de la seva detenció, va passar fins a 72 hores tancat amb un altre pres que compartia espai amb ell. El pres, però, reconeix en declaracions a ‘El programa de Ana Rosa’ que no coneixia el cas, però que ja van veure coses estranyes en el moment de la seva arribada: «Hi havia molta cridòria. Aleshores el van posar en una cel·la i va estar tota l’estona mirant-lo».

«Només se’l sentia demanar tabac i medicació... Anava al metge i dormia», explica. Quelcom que, de fet, no és gens habitual perquè els reclusos només visitar el metge un cop en les primeres 72 hores.

«Anava al metge i demanava un cigarro rere l’altre»

«Estava molt alterat. Anava al metge i demanava un cigarro rere l’altre», revela l’home sobre aquells dies mentre explica: «Jo al·lucinava perquè, fins a passar a disposició judicial, no pots demanar tabac».

A més, relatava: «Hi havia dos toxicòmans que estaven cridant i li donaven cops de peu perquè tenien abstinència». Tot i això, el company de López assegura que el comportament de l’home no era gens violent: «Tot i que hi havia més moviment del normal, ell no va tenir cap comportament violent». El seu advocat, en aquest context, creia «evident» el consum previ de drogues i alcohol

Imatge de l'home entrevistat per 'El Programa de Ana Rosa'
Imatge de l'home entrevistat per 'El Programa de Ana Rosa' | Telecinco

 

L’espai on Juan Francisco va passar 72 hores

El pres entrevistat per Telecinco, al fil de la declaració, explica amb tota mena de detalls com era la cel·la que havia ocupat el presumpte assassí de la Laia durant les 72 hores posteriors al crim. «Una porta de 80, amb barrots», relata el pres sobre l’espai a les diligències policials a Vilanova i la Geltrú mentre afegeix: «Les dimensions de l’espai citat era d’uns tres metres o 2,80 d’ample per uns quatre de llarg».

Recreació de la cel·la de Juan Francisco López
Recreació de la cel·la de Juan Francisco López | Telecinco

 

«També hi ha un llit de formigó, un matalàs i mantes. És l’únic que hi ha. Després al final hi ha un petit mur que és on es fan les necessitats bàsiques», relata l’home.

Juan Franciso, a la primera cel·la

«El van posar a la primera cel·la, per vigilar-lo». Aquesta és una altra de les revelacions de l’home entrevistat i que donaven a entendre que no es tractava d’un detingut normal. Quelcom que, de fet, va cridar molt l’atenció dels altres detinguts. «La primera cel·la no es fa servir, només serveix per posar-hi les mantes. És com el magatzem», explicava l’entrevistat.


Comentaris

envia el comentari