L’assassí de la Laia va netejar el pis i es va dutxar per eliminar proves

La unitat científica dels Mossos ha hagut d’utilitzar productes químics per detectar rastres de sang

Agents dels Mossos, de la Policia Científica, a la zona del crim de Vilanova i la Geltrú.
Agents dels Mossos, de la Policia Científica, a la zona del crim de Vilanova i la Geltrú. | CatalunyaDiari.cat

Tres hores van passar des que la petita Laia va sortir de casa dels seus avis fins que els seus oncles van trobar el seu cadàver en un altre pis de l’edifici. El seu pare l’esperava amb el cotxe a pocs metres del portal, però ningú podia imaginar el que acabaria passant en aquell trajecte de la nena baixant des del segon pis fins al carrer.

El presumpte assassí la va atrapar quan passava per davant de la seva porta, a la primera planta, la va ferir amb un ganivet de cuina i la va estrangular fins a acabar-la matant. A més, els investigadors també han detectat indicis de què podria haver abusat sexualment de la menor.

Posteriorment, va netejar el pis a fons a consciència i es va dutxar per tal d’eliminar les proves que l’incriminaven. Això ha comportat que la reconstrucció del crim que es va fer al pis aquest dimarts s’allargués i els agents de la unitat científica dels Mossos haguessin d’utilitzar productes químics per detectar algun rastre de sang.

La nena va desaparèixer de cop i volta

Els Mossos d’Esquadra han pogut reconstruir com haurien estat les tres hores des que la Laia va desaparèixer fins que van trobar el seu cos sense vida. Tot hauria començat a les 19.00 hores quan el pare de la petita va trucar als seus avis per dir que estava arribant a recollir-la i que ja podia anar baixant.

Va aparcar a pocs metres del portal i es va quedar esperant-la al cotxe. Veient que no baixava va pujar a casa dels avis, però aquests li van dir que la nena havia baixat quan ell havia trucat. Ràpidament van començar a buscar-la, però ho van fer fora de l’edifici, pensant que la petita s’hauria desorientat en sortir al carrer.

El pare va anar caminant fins a casa seva per veure si era allà, però no la va trobar. Va fer el mateix recorregut d’anada i tornada dues vegades més sense trobar-la i va agafar una bicicleta per seguir buscant. Així mateix, van avisar a la mare de la Laia i als seus oncles, que també es van activar en la cerca. Al voltant de les vuit del vespre avisen de la desaparició als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local, que se sumen a la cerca i demanen ajuda a través de les xarxes socials.

Imatge del carrer on va tenir lloc l'assassinat de la jove de 13 anys
Imatge del carrer on va tenir lloc l'assassinat de la jove de 13 anys | CatalunyaDiari.cat

 

Creuen que la Laia mai va sortir de l'edifici

Al voltant de les 21.00 hores, els pares van a declarar a la comissaria de Vilanova i la teoria de què la petita no hauria arribat a sortit de l’edifici comença a créixer. Una patrulla es desplaça fins allà i acompanyats pels dos oncles comencen a preguntar pis per pis a tots els veïns. El del 1r 1a triga en obrir i ho fa en tovallola «perquè s’acaba de dutxar». Es mostra sorprès i assegura que no sap res de la Laia.

Són les deu de la nit i els veïns comenten amb els oncles de la nena tot el que ha passat. L’actitud d’aquest veí, a qui no coneixen i que fa poc que viu a l’edifici, els fa sospitar. Els tiets, ja sense els agents dels Mossos, tornen a pujar i picar-li al timbre. L’home, que ja s’ha vestit, mostra contradiccions en les preguntes que li fan, així que decideixen entrar al pis per la força.

Un dels dos l’agafa i l’altra entra a buscar la petita. Totes les portes estan obertes menys una. L’obren i darrere d’un matalàs fora de lloc troben el cos sense vida de la Laia. El presumpte assassí comença a cridar que ell no ha sigut, i els veïns comencen a cridar. «L'alteració l'escolten els agents de la policia local, en una comissaria molt propera», explica l’intendent dels Mossos. Una patrulla es desplaça a l’edifici i deté al presumpte assassí, davant els insults i les amenaces dels presents.


Comentaris

envia el comentari