ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

L'home acusat de matar la seva mare a Sils ho hauria fet per diners

L'assassí hauria demanat un crèdit bancari fent-se passar per ella i es volia apropiar de la seva pensió de viudetat
Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 

L'home acusat de matar la seva mare a Sils la tardor de 2017 ho hauria fet per motius econòmics. Segons la interlocutòria d'ingrés a presó, «existeixen indicis que fan sospitar que, fins i tot quan la seva mare encara era viva, el sospitós va cometre una sèrie de desfalcs del seu compte bancari o inclús va contractar un crèdit bancari de 13.000 euros fent-se passar per ella».

 

A més, l'investigat «va ocultar la mort de la seva mare amb la intenció d'apropiar-se de la pensió de viduïtat de 760 euros que cobrava la dona cada mes». Fins i tot s'hauria fet passar per ella contestant missatges de WhatsApp per tal d'amagar el crim.

 

La va ofegar després de discutir

En la declaració davant el jutge que va tenir lloc aquest dijous, l'home va confessar que va discutir amb la seva mare a principis de novembre de 2017 i, com que ella estava cridant, li va tapar la boca amb les mans «fins que va deixar de moure's». Després la va deixar estirada a terra i va marxar del pis, tot i que assegura que quan va tornar-hi el cos «s'havia mogut».

 

Per aquest motiu, l'advocat de la defensa, Francesc López Sancho, va argumentar que «la dona tenia asma i potser la malaltia va contribuir d'una forma directa o indirecta que perdés la vida», motiu pel qual no es tractaria d'assassinat sinó d'homicidi. El que l'investigat sí que va reconèixer és que ell va ser la persona que va embolicar el cadàver amb plàstic i el va portar al lloc on va ser trobat per la policia.

 

Un crim premeditat

No obstant això, se li atribueix un delicte d'assassinat, ja que l'home va atacar la víctima per sorpresa, per la diferència de complexió entre tots dos i perquè es podria tractar d'un crim premeditat, ja que les brides amb les quals es va trobar el cos lligat havien estat comprades dies abans de la mort de la dona.

 

La defensa, en canvi, creu que «es podrien trobar fets que coincidirien amb un homicidi imprudent, un homicidi involuntari o bé amb l'omissió del deure de socors», però cap que coincidís amb un delicte d'assassinat o estafa, motiu pel qual «no seria necessària la presó provisional sinó que amb una mesura menys restrictiva seria suficient».

 

L'advocat assegura que «no hi havia cap intenció premeditada» i que l'home va tapar la boca a la seva mare perquè els crits li provocaven un mal de cap a causa d'un accident que va patir «fa uns quants anys que li provoca uns xiulets estranys». Per això, demana que el metge forense el visiti per determinar «si estava en plenes facultats o no». Sigui com sigui, de moment, el Jutjat d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners n'ha decretat l'ingrés a presó provisional sense fiança.