César, el violent policia nacional d'Olot que va matar la seva parella per l'esquena

L'agent va acabar amb la vida d'Irene i després es va intentar suicidar

Segons les primeres investigacions, haurien estat bevent alcohol, moments abans de l'assassinat| Catalunya Diari

Aquest passat dissabte, 20 d'abril, els Mossos d'Esquadra rebien una trucada d'emergències comunicant que una menor de 14 anys havia trobat la seva mare estesa al sofà de casa seva, sense donar senyals de vida. Immediatament diverses patrulles de policies s'hi varen personar. Per la mare de la nena ja no s'hi podia fer res, però al pis van trobar un home ferit, el qual va ser traslladat a un hospital i posteriorment detingut.

La filla d'Irene López es va trobar la seva mare quan va arribar a casa seva, ja era morta. Al pis hi havia una altra persona ferida, César Vega, un policia nacional que tenia una relació amb la seva mare. Tot apunta que César va disparar per l'esquena Irene, que va caure al sofà de manera contundent i va morir a l'acte. Posteriorment, Vega es va intentar suïcidar però no ho va aconseguir. Fou hospitalitzat i s'espera que sigui detingut en recuperar la salut.

La víctima era una coneguda veïna d'Olot

Irene López residia a Olot (La Garrotxa) des de feia pràcticament 20 anys. Tenia dos fills en comú amb el seu exmarit i feia poc que havia conegut a César Vega, policia nacional destinat a Camprodon (Girona). La feina d'Irene estava lligada al treball social, especialitzada en l'àmbit de la gent gran.

Irene era coneguda pel barri. Tenia una bona imatge i ningú tenia queixes d'ella. Tothom sabia que era separada, però això no l'havia dut a produir cap situació complicada o cap succés. Una veïna ha declarat que es trobava il·lusionada per aquesta relació que estava iniciant amb el seu futur assassí.

Va matar-la després d'una discussió

La nit en la qual es va produir l'assassinat d'Irene, tant ella com la seva parella César Vega es trobaven a casa d'Irene. La seva filla no hi era, havia sortit i ells es van quedar a casa. Segons les primeres investigacions, ambdós havien begut alcohol i es va produir una baralla. En un moment determinat, César decideix agafar la seva pistola reglamentaria i disparar contra la seva parella per l'esquena. Així ho fa i després, veient el que ha fet, intenta suïcidar-se, però no ho aconsegueix.

Més tard arribaria la filla d'Irene, qui donaria l'avís als Mossos. Aquests, acabarien instruint diligències contra César Vega, que les rebrà quan surti de l'hospital en el qual ha estat ingressat per les ferides produïdes per l'intent de suïcidi.

Irene López és la víctima número 17 per violència masclista aquest 2019 a l'Estat. En aquestes dates, durant l'any 2018, hi havien registrades sis morts menys per aquest tipus de delictes.


Comentaris

envia el comentari