Asseguren que l'assassí d'Alcàsser va arribar viu al port de Dublín

Un grup de 25 testimonis han reconstruït els últims passos de l'autor del brutal crim

Las niñas de Alcàsser fueron brutalmente torturadas
Les nenes d'Alcàsser van ser brutalment torturades| Cedida

El programa de la Sexta ‘Equipo de Investigación’ ha volgut celebrar els seus set anys de vida amb un especial dedicat a l’assassinat de les tres nenes d’Alcàsser. L’espai dirigit per la periodista Glòria Serra presentarà un extens reportatge sobre el triple crim per intentar treure a la llum detalls inèdits sobre el succeït ara fa 25 anys. Durant el programa es podran veure entrevistes amb diversos testimonis que van veure a l’autor dels fets quan fugia d’Espanya.

Segons les paraules d’aquests últims, l’assassí va arribar amb vida al port de Dublín. Una teoria que desmentiria la defensada fins ara pels investigadors del cas que asseguraven que l’autor del crim, Antonio Anglès, havia mort a les fredes aigües irlandeses.

Els fets

«No treballem amb l'escuma, treballem amb els fets i hem volgut buscar solament els fets», assegura Serra en la promoció d’aquesta nova emissió del programa. A més, la presentadora explicava que havien aconseguit localitzar a un total de 25 testimonis, alguns d’ells han parlat de forma pública per primer cop. Així doncs, l’espai televisiu ha aconseguit afegir nous detalls als últims passos d’un assassí «menys comú del que imaginaven els investigadors».

Antonio Anglés y Miguel Ricart, asesinos de las tres niñas de Alcàsser
Antonio Anglés i Miguel Ricart, assassins de les tres nenes d'Alcàsser | Cedida

 

Els autors de la investigació, els periodistes Jorge Saucedo i Genar Martí, han confessat que estan molt il·lusionats i esperançats amb el fet que, almenys dos dels nous testimonis siguin cridats per la justícia per declarar.

Els testimonis

Entre aquestes persones que asseguren que van veure a Anglès després d'haver assassinat a les tres noies es troba una perruquera que va tenyir-li el cabell a València. També hi ha una altra dona que el va desplaçar en cotxe fora de Valencià i un home que el va acollir dos dies a Portugal i que va actuar com a confident de la Policia. Per últim, es troba el capità del vaixell que va portar al delinqüent fins a Dublín.

En aquell vaixell va ser l'últim cop que es va veure amb vida a l'assassí, instants abans de desaparèixer per sempre i emportar-se amb ell un dels secrets més ben guardats de la història de la criminologia espanyola. D'altra banda, Miriam García, Desireé Hernández, de 14 anys, i Toñi Gómez, de 15, seran recordades per sempre, encara que no s' hagi aconseguit fer pagar a Anglès pels seus actes.


Comentaris

envia el comentari