Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un assistent al Mobile World Congress es fotografia amb una arma llarga dels Mossos d'Esquadra

L'home arriba a posar el dit al gatell de l'arma, un UMP 9mm, d'un agent de la policia catalana
Imatge de l'home, agafant l'arma del policia, a l'Aeroport del Prat. | Cedida

 

Impactant imatge la que s'ha vist aquest dimarts a l'Aeroport del Prat de Barcelona i que rapidament s'ha començat a escampar. Un assistent al Mobile World Congress de Barcelona s'ha fotografiat amb un agent dels Mossos d'Esquadra de la unitat de Seguretat Ciutadana mentre agafava l'arma que el policia feia servir per patrullar. L'home asiàtic s'ha acostat al policia, li ha demanat fer-se una foto amb ell, ha posat les mans sobre l'arma i ha demanat que li fessin una fotografia.

 

L'agent, destinat a la vigilància de l'Aeroport del Prat, que feia el patrullatge amb una arma llarga UMP 9mm —tal com es pot veure a les imatges—, s'ha deixat fotografiar i fins i tot que el ciutadà agafés l'arma. Com es pot veure en el detall, el civil ha arribat a posar el dit al gallet d'aquesta perillosa arma llarga. Tot i que no és habitual que unitats de Seguretat Ciutadana patrullin amb aquest tipus d'armes, quan es fan vigilàncies i prevenció en espais com estacions o aeroports o amb gran afluència de públic sí que els agents les fan servir.

 

Imatge de l'home amb el dit al gallet de l'arma llarga dels Mossos. | Cedida

 

Aquestes armes, que normalment les fan servir unitats d'ordre públic com l'ARRO o la Brigada Mòbil, s'han començat a veure més al carrer des l'activació del nivell 4 d'alerta antiterrorista. Catalunya, com la resta de l'Estat, està en aquest nivell alt d'alarma des de fa mesos arran dels atemptats gihadistes en diverses capitals europees.

 

Caldrà veure ara les conseqüències administratives que pugui tenir per l'agent haver-se deixar fer aquesta foto amb aquest assistent al Mobile World Congress de Barcelona, agafant l'arma, però de ben segur que com a lliçó queda d'aquesta imatge. I més, per l'entorn en què s'ha fet. El congrés mundial dels mòbils i la viralitat que poden tenir algunes imatges privades, com hauria d'haver sigut aquesta, segur que quedaran gravades a foc al mosso que avui feia patrullatge a l'Aeroport del Prat i pels seus companys que han rebut la foto.

 

Segons ha explicat Ser Catalunya, la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha obert una informació reservada a l’agent per haver deixat que un passatger toqués el subfusell. 

Comentaris