Un atac de gelosia, possible motiu del crim de la Guàrdia Urbana

El jutge del cas veu certes incongruències en la declaració d'Albert López
Rosa Peral, detinguda per l'assassinat de Pedro Rodríguez
Rosa Peral, detinguda per l'assassinat de Pedro Rodríguez | CatalunyaDiari.cat

Passen els dies i apareixen —cada vegada amb més constància— noves i escabroses novetats sobre el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Si bé és cert que Rosa Peral ja ha saltat diverses vegades a la palestra per les revelacions d’una de les seves companyes a la presó, ara Alberto López —acusat de matar i carbonitzar Pedro Rodríguez, l’exparella de Peral— té el focus informatiu a sobre seu.

 

Els Mossos d’Esquadra, en aquest sentit, creuen que un atac de gelosia cap a Rodríguez, podria haver estat la causa instigadora de l’assassinat de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 

Segons ‘Crónica Global’, d’altra banda, el jutge posa en entredit la primera declaració de López i, en aquesta línia, creu que el rancor i la gelosia podrien haver estat els principals motius del posterior assassinat de l’agent.

Incongruències durant la declaració de López

És la conclusió a la qual ha arribat el jutge del cas. El mitjà citat anteriorment revela que el passat 1 de maig de 2017, l’agent de la policia barcelonina va declarar que va ser la mateixa Rosa Peral qui va matar a Rodríguez.

 

Així desmarcant-se de l’assassinat, Albert López revelava que Peral li va demanar «molt alterada» que anés a casa seva. Va ser aleshores quan, segons la seva declaració, aquest es va trobar amb la tràgica situació. Pedro Rodríguez ja havia estat assassinat per Rosa Peral i, posteriorment, traslladat al maleter del seu cotxe.

 

El jutge, però, veu incongruències en aquest punt. Rodríguez, de fet, pesava 110 quilos i feia 1,90 d’estatura. I López va relatar que la dona l’havia «arrossegat 30 metres» fins al maleter. És en aquest context, de fet, on el jutge no creu la versió de López i manté motius per pensar que es tracta d’un ‘crim passional’.

 

Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona
Rosa Peral i Albert López, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Un correu que els posa a la palestra

29 de gener de 2017, 91 dies abans de l’assassinat. Albert López envia un correu electrònic a Peral on es pot llegir que titlla a Rodríguez de «porc».

 

Així mateix, aquest no s’arronsa i diu a Peral: «Ets una puta i no veus el que m'estàs fent passar. T'odio amb tot el meu cor. Veure’t amb aquest porc no se m'oblidarà mai».

 

«Mira que hi havia homes al món i te'n vas anar amb aquest…», revelava aquest en un correu que parla a favor de la suposició del jutge.Comentaris

envia el comentari