Apareixen 18 taxis amb vidres trencats i rodes punxades a Barcelona

El sindicat Élite Taxi ha denunciat els fets i ha afirmat que les agressions contra els taxis han augmentat des que Cabify està a la ciutat

Imatge de dos dels taxis que han patit desperfectes
Imatge de dos dels taxis que han patit desperfectes | Élite Taxi

El sindicat de taxistes, Élite Taxi, ha denunciat aquest dimecres un atac a alguns dels vehicles dels seus treballadors. En concret, segons s'ha informat, un total de 18 taxis de Barcelona han aparegut aquest matí amb diferents desperfectescom vidres trencats o rodes punxades. El portaveu del sindicat, Alberto Álvarez, ha denunciat en una entrevista a RAC1, els fets succeïts.

Més agressions contra els taxis des de l'aparició de les plataformes VTC

Álvarez ha explicat que aquest tipus d'agressions són cada cop més habituals, des que Cabify es va instal·lar a la ciutat, ha dit. D'altra banda també ha afirmat que no els acusen directament, no poden fer-ho, però sí que asseguren que el sector del taxi s'està veient agredit des que les VTC han aparegut a Barcelona.

Un dels taxis amb els vidres trencats
Un dels taxis amb els vidres trencats | Élite Taxi

 

«Això no ha passat mai i passa des que està Cabify. No puc dir que ho hagin fet ells, però si des que estan ells. No crec que sigui per la vaga», ha explicat el portaveu del sindicat. D'aquesta forma s'ha referit als atacs desvinculant-los de la vaga que es va iniciar fa dues setmanes a Barcelona i que es va acabar desconvocant fa una setmana, el passat dimecres dia 1 d'agost.

Cal destacar també que, tot i haver aparegut amb els vidres trencats, dels vehicles no s'havia robat res. De moment, els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per aclarir els fets i conèixer més detalls sobre els actes vandàlics.

Un dels taxis que ha aparegut amb els vidres trencats a Barcelona
Un dels taxis que ha aparegut amb els vidres trencats a Barcelona | Élite Taxi

 

Denúncies d'agressions a treballadors de VTC durant les vagues de taxis

Durant les darreres setmanes els taxistes de Barcelona van fer vaga per protestar per la regulació de les llicències de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC), de companyies com Uber i Cabify. Van ser unes quantes les jornades de vaga i durant aquells dies alguns treballadors de les mencionades empreses van denunciar també algunes agressions contra ells.

Un dels atacs més sonats va ser el d'un grup de taxistes al cotxe d'un conductor d'Uber a l'aeroport del Prat.Uns quants treballadors del sector dels taxis van decidir bolcar un cotxe la companyia. 20 persones van ser identificades per la violenta acció.

A més, també un conductor de Cabify va denunciar haver estat disparat durant les protestes dels taxistes quan circulava pel carrer Sardenya de Barcelona. El suposat projectil va travessar el vidre de la part de darrere del cotxe i va acabar impactant a l'altaveu del seient. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació el respecte. 


Comentaris

envia el comentari